Mainos

Suomalaisissa avustusjärjestöissä ei seksirikosepäilyjä – Oxfam pyytää yleisöltä tietoa väärinkäytöksistä

Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Punaisen Ristin tiedossa ei ole tapauksia, joissa järjestöjen työntekijöitä olisi epäilty esimerkiksi seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai väkivallasta.

Muutamia talousrikoksia ja varkauksia on sen sijaan tullut ilmi, järjestöistä kerrotaan.

Molemmat järjestöt ovat myös joutuneet rikosten kohteiksi. Niille on esimerkiksi myyty palveluja tai tuotteita, joita ei ole toimitettu luvatussa muodossa.

Kumpikin järjestö ilmoittaa kaikki epäillyt rikokset paikallisille viranomaisille.

Eri järjestöjen eettiset toimintatavat ovat nousseet keskusteluun hyväntekeväisyysjärjestö Oxfamiin kohdistuvien hyväksikäyttö- ja salailusyytösten myötä.

Oxfam pyytää yleisöltä tietoa väärinkäytöksistä

Brittiläisen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfamin työntekijöiden epäillään ostaneen seksiä haitilaisilta vuoden 2010 maanjäristyksen jälkeen. Teoista vaiettiin. 3 Oxfamin työntekijää uhkaili fyysisesti todistajaa tutkinnassa, jossa selvitettiin tapahtumia. Asia ilmenee järjestön julkaisemasta sisäisestä raportista.

Brittilehti The Times paljasti Haitin tapahtumat.

Oxfam on erottanut neljä työntekijää väärinkäytösten vuoksi. Kolme työntekijää on irtisanoutunut itse. Järjestö tutkii lisäksi yli 20:tä uutta epäilyä epäsopivasta seksuaalisesta käytöksestä. Uusista epäillyistä tapauksista 16:n kerrotaan tapahtuneen Oxfamin kansainvälisissä toiminnoissa.

Oxfamin pääjohtajan Mark Goldringin mukaan järjestössä toivotaan, että ihmiset paljastavat kaikki tietonsa mahdollisesta epäsopivasta seksuaalisesta käyttäytymisestä järjestössä.

Oxfamin omat säännöt kieltävät seksuaalisten palvelujen oston ja velvoittavat työntekijät ilmoittamaan sääntörikokset.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.