Mainos

YK:n työntekijöitä syytetään hyväksikäytöstä – yli 30 uutta tapausta muutamassa kuukaudessa

YK on ilmoittanut yli 30 uudesta epäillystä seksuaalisen hyväksikäytön tapauksesta.

YK on kertonut 31 uudesta seksuaalisen hyväksikäytön väitteestä, jotka kohdistuvat järjestön työntekijöihin. Lähes puolet tapauksista koskee YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:ä. Tapaukset ovat tulleet ilmi heinä- ja syyskuun välillä. YK:n edustajan Stephane Dujarricin mukaan 31 tapauksesta 14 on johtanut tutkintaan ja yhden kohdalla väitteet on osoitettu tosiksi.

Osa väitetyistä tapahtumista on yli kolme vuotta vanhoja, ja osassa niistä selvitykset ovat vasta alkuvaiheessa, kertoi YK tiedotustilaisuudessaan.

Asia ei ole uusi, sillä media sekä YK:n omat raportit ovat kertoneet YK:n piirissä tapahtuneesta hyväksikäytöstä jo vuosikymmenten ajan. Sekä YK:n siviilityöntekijöiden että rauhanturvaajien on kerrottu käyttäneen ihmisiä seksuaalisesti hyväksi muun muassa Haitilla ja Darfurissa ja Keski-Afrikan tasavallassa. 

Dujarric kertoi tiedotustilaisuudessa, että YK on tehostanut seksuaalisen hyväksikäytön seuraamista viime tammikuusta lähtien osana YK:n pyrkimystä saada väitteet päivänvaloon ja selvitykseen.

– Osa väitteistä koskee vuosia vanhoja tapahtumia. Ihmisillä on nyt vapaampi ja turvallisempi ja he uskaltavat kertoa näistä asioista, Dujarric sanoi.

YK on palkannut uhrien asioita ajavia asianajajia Keski-Afrikan tasavaltaan, Etelä-Sudaniin, Kongon republikaaniseen tasavaltaan sekä Haitille.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.