Mainos

Suomalaisisä huolissaan sairaalaan viedystä Embla-tyttärestään: Hänen kanssaan ei voi puhua – kuin puhuisi seinälle"

Ruotsalainen 21-vuotias Embla katosi kielikurssilta Italiassa puoli vuotta sitten. Pari päivää sitten tytön ruotsinsuomalainen isä Tahvo Jauhojärvi tunnisti tyttärensä kuvan brittilehdistä. Eilen hän lensi Roomaan hakemaan autistista tyttöä kotiin.

MTV uutiset tavoitti Tahvo-isän tänään iltapäivällä sairaalasta, missä hän oli katsomassa tilannetta ja puhumassa lääkäreiden kanssa. 

– Haluaisin, että hän palaisi kanssani Ruotsiin, mutta se ei ole nyt mahdollista. Kun saisi hänet siihen kuntoon, että hänet voisi ottaa takaisin kotiin, isä toivoo.

Tyttärensä tavanneen isän mukaan Embla ei ilmaise itseään millään tavalla. 

– Hän ei vastaa mihinkään eikä hänen kanssaan voi puhua. Se on kuin puhuisi seinälle. Hän ei ota vastaan mitään eikä hänen kanssaan voi puhua.

Isä bongasi kuvan brittilehdestä

21-vuotias Embla löydettiin viime viikolla harhailemasta Rooman kaduilta. Hän nousi kansainväliseen tietoisuuteen sen jälkeen, kun hän oli esiintynyt italialaisessa Chi L'hai visto? -ohjelmassa (suomeksi Kuka on nähnyt hänet?) viime viikolla.

Ohjelman kautta ainoastaan englantia puhuva tyttö huomattiin myös ulkomaisissa tiedotusvälineissä, ja muun muassa sosiaalisessa mediassa alettiin nopeasti yhdistää tyttöä useisiin tunnettuihin kadonneisiin.

Monet näkivät myöhemmin ruotsalaiseksi osoittautuneessa Emblassa yhdennäköisyyttä yhdeksän vuotta sitten kadonneen Madeleine McCannin kanssa, ja myös suuret brittilehdet kiinnostuivat tytöstä.

Miten Embla päätyi kadulle?

Se, miten kielikurssille Italiaan lähtenyt tyttö päätyi Rooman kaduille, on epäselvää.

– Ei ole selvinnyt, mitä on tapahtunut. Eikä se varmaan selviäkään ennen kuin hän itse kertoo, kun on siinä kunnossa.

– Hän pääsi sairaalaan eilen, mutta sielläkään ei ole selvinnyt mitään. Mutta varmaan hänellä on jonkinlainen sokki tai trauma tai psykoosi menossa, huolestunut isä kertoo. 

Isä tapasi auttajia

Tytär ehti asua kadulla joitakin viikkoja. Roomaan eilen saapunut isä on tänään tavannut ihmisiä, jotka ovat haluunee auttaa Emblaa. 

– Ravintolanomistaja halusi auttaa, koska hänellä on itsellään kaksi Emblan ikäistä tyttöä. Hän tarjosi Emblalle ruokaa ja työpaikkaa ja mahdollisuuden peseytyä. Embla otti joskus vastaan ruokaa, mutta muuta apua hän ei halunnut, Tahvo Jauhojärvi kertaa kuulemaansa.

– Embla oli nukkunut aina yhden urheiluliikkeen ulkopuolella ja urheiluliikkeen omistaja oli tuonut peitteen, ettei hän palele.

Isä kiittelee auttajia ja on onnellinen siitä, että tytär on nyt saatu hoitoon. 

– Ei hän olisi kovin kauaa pidempään varmaan selvinnyt. Ei Rooma mikään helppo paikka ole nuorelle naiselle, joka asuu kadulla. Kaikenlaista voi tapahtua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.