Suomalaishiihtäjät kärsivät MM-ladulla – Päävalmentaja Pasanen: Kisajärjestäjillä ei mitään tehtävissä

1:53
Joni Mäki joutui keskeyttämään MM-hiihdoissa: "Mehut menivät miehestä nopeasti."

Oberstdorfin MM-laduille ei levitetty keskiviikkona suolaa, mikä teki miesten maastohiihdon 15 kilometrin vapaan kisasta huippuraskaan. Suomalaiset olivat pulassa, kun norjalaiset puolestaan juhlivat nousujohteisten suoritustensa jälkeen. 

Iivo Niskanen uupui 18. sijalle, pehmeä Joni Mäki keskeytti ja lyhyen arvokisauransa parhaan vedon tehnyt Markus Vuorelakin (28:s) olisi toivonut kovempaa kisalatua. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Perttu Hyvärinenkin tunnusti kisan kovuuden, mutta venyi onnistuneella vauhdinjaolla uransa parhaaseen arvokisasijoitukseen (17:s)

– Ei mennyt niin kuin odotimme. Todella raskas kisa ja keli. Kestävimmät miehet olivat tänään keulassa, päävalmentaja Teemu Pasanen summasi. 

Pasanen puhui kovasta kestävyyskisasta, johon suomalaiset eivät tänään olleet valmiita. Tämä on joukkueessa myös yleinen ongelma.  

– Yhdistelmähiihto on meille vähän nihkeä laji ja myös tämä vapaan kisa, kun on todella raskaat olosuhteet. Siihen meidän pitää tehdä toimenpiteitä, että meiltä löytyy miehiä, jotka pystyvät todella raaoissa olosuhteissa hiihtämään.

– Täytyy sanoa, että norjalaiset ja varsinkin (maailmanmestari Hans Christer) Holund ovat kovia tässä, Pasanen lisäsi viitaten Norjan kolmoisvoittoon. 

Latujen suolaaminen on ollut yksi kisojen teemoista. Vaikka se olisi tänään auttanut suomalaisia, siihen ei ollut mahdollisuutta hieman alle 15 asteen lämmössä ja pilvisessä säässä. 

– Tänään ei ollut varmaan mitään mahdollisuutta suolata, kun latu olisi mennyt vain paljon huonompaan kuntoon. Siitä ei tarvitse spekuloida, kun keli on pilvessä. Silloin se suolaus on käytännössä mahdotonta, Pasanen vahvisti. 

– Kyllä he (järjestäjät) sitä testasivat koko aamuun, ja jos aurinko olisi paistanut, niin he olisivat ladun varmasti suolanneet, kuten eilisessä naisten kisassa, jossa latu pysyi aika kovana. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Varsinkin Holund ja hopealle hiihtänyt Simen Hegstad Krüger varmistivat huippupaikat nousujohteisella vauhdilla.

Viiden kilometrin kohdalla kisaa johti vielä Venäjän Aleksandr Bolshunov, kun Holund oli neljäntenä ja Krüger 11:ntenä. Kymmenen kilometrin rajapyykillä Holund oli jo kärjessä ja Krüger kolmantena. Maalissa Bolshunovin ero Holundiin oli peräti 43 sekuntia, ja Krügerin lisäksi venäläisen ohi oli noussut myös uransa ensimmäistä arvokisastarttia hiihtänyt Harald Östberg Amundsen

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

1:07
Iivo Niskanen hyytyi pahasti MM-hiihtojen 15 kilometrin matkalla – näin hän kommentoi MTV Urheilulle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja