Suomalaisheittäjän mahtitemppua seurasi poikkeuksellinen reaktio – yllättävä huomio kirvoitti rennon reaktion: "Onhan se hauskaa"

Silja Kosonen nollasi avausheiton ja latasi huimalla ennätyksellä moukarin MM-finaaliin: "Olen tosi ylpeä" 2:59
Silja Kosonen nollasi avausheiton ja latasi huimalla ennätyksellä moukarin MM-finaaliin: "Olen tosi ylpeä".

Silja Kosonen selvitti tiensä moukarinheiton torstaiseen loppukilpailuun komeasti omalla ennätystuloksellaan. Karsinnan kolmanneksi heittäneen 20-vuotiaan Kososen suoritus herätti myös kansainvälisen median mielenkiinnon.

Voit katsoa Silja Kososen haastattelun karsintakilpailun jälkeen pääkuvan paikalla olevalta  videolta.

Kososen tulos syntyi toisella heitolla. Ensimmäisessa heitossaan suomalaislupaus ei pysynyt ringissä, mutta toisella syntyi tulos 74.19, jolla Kosonen ylitti karsintarajana olleen 73.50 kirkkaasti. 

Samalla henkilökohtainen ennätys parani 41 senttiä.

MTV Urheilun haastattelussa Kosonen sanoi olevansa tyytyväinen, kun pystyi pysymään rauhallisena ensimmäisen heiton mentyä mönkään. Ennätysheitosta ei juuri muistukuvia jäänyt, mutta heiton jälkeinen toiminta oli poikkeuksellista nuorelle heittäjälle.

En hirveästi muista siitä heitosta. Ehkä se reaktio enemmänkin. Tuntuu, että kerrankin näytin jotain muuta tunnetta kuin itkin, että olin vähän enemmän, että "jes". Hyvältähän se tuntui.

Onnistunut karsinta kirvoitti suomalaisen suusta lupaavia kommentteja torstai-illan finaalia silmällä pitäen.

Tuntuu, että en antanut vielä läheskään kaikkea. Huomiselle (torstaille) jos saa teknikkan pidettyä kasassa ja saman nopeuden, voi tulla aika hyviä heittoja.

Kososta pidemmälle karsinnassa heittivät vain Azerbaidzhanin Hanna Skydan tuloksella 77.10 ja Yhdysvaltojen DeAnna Price tuloksella 76.25. 

Kosonen myönsi, että karsintatulokset lupaavat "ihan hyvää".

En rupea hiveästi spekuloimaan mitään. Siellä on kovia, jotka vielä syttyvät huomenna ihan eri tasolle. Uusi päivä ja uudet fiilikset kaikilla. Odotan kyllä innolla, kun pääsee kisaamaan taas.

Sen verran komean tuloksen Kosonen karsinnassa joka tapauksessa sinkosi, että kansainvälinen mediakin kiinnostui hänestä. MTV Urheilun toimittaja Jukka Lohva totesi Kososen antaneen haastatteluita eri maiden medioille useampaan kertaan.

Kosonen suhtautui mediahuomioon rennosti.

On se... Itsellä on englanti aika hyvä, mutta välillä ei meinaa ymmärtää, mitä joku muu hakee ja sitten ehkä välillä joku aihe on sellainen, että ei ihan osaa keksiä sanoja siihen. Mutta onhan se hauskaa, että muutkin alkavat jo kiinnostua omasta tekemisestä.

Lue myös:

    Uusimmat