Suomalaisfirma kehitti alkometrin, joka mahtuu lompakkoon

​Oululaisfirma on tuonut markkinoille promilletestin, joka mittaa nopeasti veren alkoholipitoisuuden syljestä. Kertakäyttötesti sujahtaa pieneenkin lompakkoon ja kertoo käyttäjänsä ajokunnon parissa minuutissa.

Goodwiller Oy:n Promilless-testi on kehitetty yhteistyössä VTT:n kanssa. Testin taustalla ovat painetut biokemialliset ainesosat.

– Innovaatio ilmaisee sylkinäytteestä jo yli 0,2 promillea ylittävän alkoholipitoisuuden. Testitulos näkyy liuskan 'älypaperialueiden' tummumisena, kertoo projektipäällikkö Marika Kurkinen VTT:ltä.

Jos vain vihreä kontrollialue on tummunut, veren alkoholipitoisuus on alle 0,2 promillea ja testi on toimintakuntoinen. Keltaisen testialueen tummuminen tarkoittaa, että alkoholipitoisuus on yli 0,2 promillea.

– Haluamme promilletestillä tuoda kuluttajille helpon ja kätevän tavan varmistaa oma ajokuntonsa ja mahdollisuuden toimia vastuullisesti liikenteessä, sanoo Goodwillerin toimitusjohtaja Petri Särkelä.

Erilaisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien itsediagnostiikkatestien käyttö tulee arvioiden mukaan lisääntymään merkittävästi tulevaisuudessa.

Lähde: VTT

***

Tamperelainen bussikuski"kouluttaa"Mersu-miestä 1:15
 

Lue myös:

    Uusimmat