Suomalaisfanit kiukkuisina MM-kisojen pudotuspeliohjelmasta: "Ei tiedä mihin peliin ostaa lipun"

Witosketju-faniryhmään kuuluva Vesa Lehtonen kertoo kannattajia hiertävän jääkiekon MM-kisojen systeemi, jonka mukaan pudotuspelien alkamisajat ja pelipaikat selviävät myöhäisessä vaiheessa.

MAINOS

MM-välierät

la 19.5. C More Sport 1 ja MTV3
16.15 Ruotsi – USA
20.15 Kanada – Sveitsi

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla Helsinki-Vantaan lentokentälle palannut Leijonien Marko Anttila.

Lehtonen kertoo kannattajille aiheutuvan lipunostoon ja logistiikkaan liittyviä ongelmia, kun pudotuspelien peliajat ja -paikat selviävät myöhään.

– Tämä systeemi on fanien kannalta huono, ja se on hiertänyt vuosia. Ikinä ei ennakkoon tiedä, mihin peliin tulee ostaa lippu, että mikä joukkue pelaa moneltakin alkavassa pudotuspelissä. Asia päätetään vasta kabineteissa. Aina kaksi parasta ei jää edes omalle paikkakunnalle, jos isäntämaan edustaja pääsee jatkoon, Lehtonen nostaa esille.

17. kertaa MM-kisoissa nyt oleva Lehtonen kertoo omakohtaisen esimerkin vuonna 2015 Tshekeissä järjestetyistä kisoista.

– Leijonien pelipaikka vaihtui yhtäkkiä Ostravasta Prahaan, kun Suomella oli Tshekki vastassa. Se oli erittäin haastava tilanne meidän fanien kannalta vaihtaa paikkakuntaa ja saada liput, Lehtonen sanoo.

Lippuja ostettu väärään otteluun

Sama aihe on puhuttanut paikan päällä olevia kannattajia myös Tanskan MM-kisoissa. Jotkut fanit ovat joutunut pettymään ostettuaan lipun väärään pudotuspeliotteluun.

Kannattajan näkökulmasta parempi systeemi olisi etukäteen lyöty ohjelma.

– Pitäisi olla kaavio, joka on lyöty etukäteen lukkoon, ja sen mukaan mennään.

Puolivälierävaiheessa otteluita pelataan vielä kahdella paikkakunnalla, mutta välierät, finaali ja pronssipeli käydään samassa kaupungissa. 

Lue myös:

    Uusimmat