Mainos

Suomalaiset ylivoimaisia ykkösiä koko maailmassa – näin paljon käytämme mobiilidataa muihin verrattuna

Suomalaiset kuluttavat eniten mobiilidataa koko maailmassa, paljastuu ruotsalaisen telekommunikaatioyrityksen Tefficientin selvityksestä.

Suomalaiset ovat ylivoimaisia ykkösiä mobiililaitteiden käytössä, kun verrataan käyttäjien mobiilidatan kulutusta. Suomalainen käyttää keskimäärin 7,2 gigatavua kuukaudessa.

Luku on lähes kaksinkertainen verrattuna toiseksi tulleeseen Koreaan, jossa keskiarvokäyttäjä kulutti 3,8 gigatavua kuukaudessa.

Kolmanneksi eniten mobiilidataa maailmassa käyttävät ruotsalaiset, neljänneksi itävaltalaiset ja viidenneksi tanskalaiset.

DNA:n ja Elisan asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa koko maailmassa

Suomalaisista lähes puolella (47 prosenttia) oli kesäkuussa 2016 käytössään SIM-kortti, joka salli rajattoman mobiilidatan käytön. Luonnollisesti liittymien tyyppi vaikutti lopputulokseen: Suomessa rajattomia liittymäpaketteja myös tarjotaan enemmän.

Kaikkein eniten maailmassa mobiilidataa käyttävät DNA:n asiakkaat, joiden kuukausikulutus oli keskimäärin 9,9 gigatavua. Toiseksi eniten mobiilidataa käyttivät Elisan asiakkaat (8,6 gigatavua) ja kolmanneksi eniten itävaltalaisen 3-liittymäntarjoajan asiakkaat (7,8 gigatavua).

Sen sijaan mobiilidatan kulutus kasvoi eniten kuluneena vuonna Liettuassa, Turkissa, Koreassa ja Itävallassa, joissa operaattorit ovat alkaneet tarjota enemmän rajattoman tai suuremman datakulutuksen liittymiä.

Vähiten mobiilidataa käytettiin Kreikassa, Belgiassa, Tshekissä, Romaniassa, Alankomaissa, Portugalissa ja Saksassa. Esimerkiksi Saksassa ja Alankomaissa mobiilidatan käyttö on myös maailman kalleinta.

Tefficient vertaili mobiilidatan käyttöä 32 maan kesken tammikuusta syyskuuhun kuluneena vuonna 2016.

 

Lähde: Tefficient

***

1:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.