Mainos

Suomalaiset saunottavat maailman partiolaisia Japanissa

Maailman suurin partioleiri on meneillään Japanissa. Paikalla on 33 000 partiolaista 147 maasta. Jokainen maa esittelee leirillä kauneinta kulttuuriaan. Suomalaiset esittelevät tietenkin saunaa.

Partiolaiset eri puolilta maailmaa hikoilevat Japanissa yli 30 asteen helteissä.

Siitä huolimatta suomalaisessa telttasaunassa riittää kävijöitä.

- Hyvin kuumaa oli ja pidän siitä. Luulen, että saunominen on hyväksi niin keholle kuin hengityselimillekin, kommentoi brasilialainen Felipe Anchieta saunakokemustaan.

- Aluksi tuntui hyvin, hyvin kuumalta. Sitten kun istui alas ja alkoi hengittää kunnolla, olo muuttui mukavammaksi, kertaa britti Katy Ross saunatunnelmiaan.

- Sauna on eräänlaista hoitoa ihmisille. Se puhdistaa ihoa ja sisäelimiä ja erityisesti lihaksia, uskoo intialainen Kumar Jain.

Kolmen telttasaunan rakennustarpeet kuljetettiin Japaniin merikonteissa. Suomalaiset partiolaiset saunottavat noin 200 leiriläistä päivässä. Saunat lämpiävät kaasukiukailla.

- Siellä kyllä lämpötila nousee 45 asteeseen ilman kiuastakin, mutta kun pitää saada se pihimisemään, niin joudutaan liekkiä laittamaan. Päästään hyvin tuonne 60 asteeseen ja jopa 90 asteeseen helposti, kertoo saunamestari Viljo Mannerjoki.

- Varmasti menen uudelleen saunaan. Monet täällä ovat samaa mieltä ja tulevat saunomaan joka päivä, arvelee Katy Ross.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.