Mainos

Suomalaiset rantalomalaiset vaativat luksusta – Turkki ylivoimainen ykkönen

Suomalaiset etsivät tämän kesän rantalomalta luksusta. Matkakohteista ylivoimainen ykkönen on Turkki.

Finnmatkojen viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattila kertoo, että tänä kesänä suomalaiset ovat varanneet korkeamman tähtiluokituksen hotelleja huomattavasti enemmän kuin aiemmin.

– Suurin osa Finnmatkojen suomalaismatkalaisista viettää tänä kesänä lomaa neljän tai viiden tähden hotellissa. Pari viikkoa tekemämme tilaston mukaan niitä oli varattu jopa 58 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Mattilan mukaan luksustrendi johtuu asenteenmuutoksesta.

– Suomalaiset panostavat lomailuun aivan eri tavalla kuin aiemmin. Lomasta ei luovuta ihan ensimmäisenä, jos rahat ovat tiukalla. Ulkomaille ei lähdetä myöskään hakemaan pelkästään aurinkoa, vaan pikemminkin laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa.

Myös Aurinkomatkoilla on huomattu jo pidemmän ajan saatossa suomalaisten panostus lomamatkoihinsa.

– Haetaan selkeästi laadukkaampaa ja ollaan valmiita maksamaan siitä. Sillä on todella merkitystä, että mikä hotelli valitaan. Majoituksella varmistetaan loman onnistuminen entistä paremmin.

– Myös kiertomatkojen ja erikoismatkojen suosio on noussut paljon viime vuosina. Ne eivät ole yleensä mitään ihan halpoja matkoja, mikä sekin kertoo laadun ja ja monipuolisuuden arvostamisen noususta, Aurinkomatkojen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Forsström-Hack kertoo.

Turkki ylivoimainen ykkönen

Turkki on tämän kesän ylivoimainen kohdesuosikki.

– Turkki on ollut tänä kesänä ihan huippumyyty kohde. Toinen suosikki on Kreikka, joka on toki lukuisine saarineen matkavolyymiltaankin suurin.

Tjäreborgin kaupallinen johtaja Merja Hamari kertoo, että Turkki on ollut suosikki myös Tjäreborgilla.

– Kreikan suosiossa tapahtui viime vuonna jonkinlainen notkahdus ehkä (talouskriisiin liittyvän) mediakohun vuoksi, mutta tänä vuonna Kreikka on palannut jälleen vahvaksi kohteeksi.

Turkin matkojen suosioon eivät ole Hamarin mukaan vaikuttaneet edes viime aikojen levottomuudet ja mielenosoitukset.

– Kun mielenosoitukset alkoivat, tuli kyselyjä siitä, voiko Turkkiin matkustaa, mutta sen jälkeen tilanne on normalisoitunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.