Suomalaiset paljastavat: Nämä ovat pahimmat mokani vaateostoksilla

Suomalaiset paljastivat AVAn kyselyssä pahimmat kompastuskivensä vaateostoksilla. Mikä on pahin moka, johon vaateostoksilla voi sortua?

AVA kysyi lukijoiltaan, mikä on vaatemoka, johon shoppailureissuilla tulee sorruttua. Selvisi, että vääränkokoisten vaatteiden hankkimista harmitellaan eniten.

Vastaajista 41 prosenttia kertoi ostaneensa vääränkokoisia vaatteita ja epäonnistuneensa siten vaateostoksissaan. Jotkut myönsivät mokailevansa vaatekokojen kanssa siksi, että internetissä on vaikea arvioida kokoja, ja toiset myönsivät mukailevansa turvonnutta oloa turhan kookkailla vaatevalinnoilla.

Suomalaiset sortuvat helposti myös heräteostoksiin, joiden kautta omaan vaatekaappiin eksyy vaatekappaleita, jotka eivät tyylinsä puolesta sinne kuuluisi. Peräti 28 prosenttia AVAn kyselyn vastaajista kertoi epäonnistuneensa vaateostoksissaan valitsemalla vaatteita, jotka eivät sovi lainkaan omaan tyyliin.

Vastaajista 14 prosenttia myönsi ostavansa liikaa vaatteita. Osa myönsi, ettei uusia vaatteita tule käytettyä välttämättä kertaakaan, sillä vaatevarasto on yksinkertaisesti aivan liian laaja.

Suomalaisista osa kokee, että vaatteita on erityisen vaikea löytää itselleen. 13 prosenttia vastaajista piti pahimpana mokanaan vaateostoksilla sitä, ettei matkaan löydy vaatekaupoista lainkaan vaatteita, jotka tuntuisivat sopivan.

Neljä prosenttia AVAn kyselyyn vastanneista kertoi, että vaateostoksilla eniten hankaluuksia aiheuttaa se, ettei kaupoista tahdo löytyä vaatteita, jotka sopivat omanikäiselle. Tästä syystä matkaan saattaa tarttua vaatekappaleita, jotka sopisivat ennemmin äidille kuin tyttärelle – tai toisinpäin.

"Olen ostanut vääränkokoisia vaatteita"

AVAn kyselyyn vastanneet suomalaiset myönsivät avoimesti, että matkaan on tarttunut shoppailureissulla useaan otteeseen täysin vääränkokoisia vaatteita.

"Ostan melkein poikkeuksetta vaatteeni netistä, koska se on helppoa, mutta kaadun aina samaan ongelmaan – vaatteiden kokoihin. Ajattelen aina tilatessani että s-koko on se sopiva, mutta tilauksen saavuttua huomaankin usein että ehkä se xs-koko olisikin ollut parempi. Joskus sama ilmiö tapahtuu kun käyn kaupassa ja teen heräteostoksen sovittamatta ensin vaatetta – vaate ei sovi ylleni lainkaan."

"Liian pieniä vaatteita on tullut ostettua. Sitä kun kuvittelee yhä olevansa samankokoinen kuin kymmenen vuotta sitten lukiossa. Onneksi vaatekoko ei kuitenkaan ole kasvanut kuin koosta 34-36 kokoon 36-38, mutta niukat teini-iän kutimet ei oikein viehättäviltä näytä vajaa kolmekymppisen päällä. Vaatii hieman totuttelua aikuismaisempaan tyyliin."

"Liian isot tai pienet rintaliivit! Paljon meni rahaa hukkaan, kun pähkäilin, minkä kokoiset ovat hyvät. Nykyään käyn ostamassa liivini ammattilaisten pakeilla. Ja aina löytyy täydellisesti istuvat!"

"Olen ostanut liian isoja vaatteita, jotta talvella mahtuisi lisää vaatekerrosta alle, mutta silti vaatteet ovat roikkuneet päällä."

"Ostin vääränkokoisia vaatteita vuoden synnytyksen jälkeen. Olin yhtäkkiä laihtunut, enkä jotenkin tajunnut olevani kokoa 36, vaan ostin aina koon 40 vaatteita. En ymmärtänyt kuinka pieni taas olinkaan."

"Ostan yksinkertaisesti liikaa vaatteita"

Naisia syytetään usein siitä, että vaatteita tulee hankittua omiin tarpeisiin nähden aivan liikaa. Osa vastaajista myönsi, että vaatehankintojen tekeminen on karannut käsistä.

"Ostan ihan liikaa vaatteita, joista osa jää käyttämättäkin. En vaan raaski antaa niitä kenellekään, kun ne ovat kauniita. Olen lohtushoppaaja, eli aina kun on paha mieli käyn ostamassa jotain kivaa vaatetta. "

"Olen ilmeisesti tyyppiä joka ostaa vaatteita, kenkiä ja laukkuja aivan liikaa."

"Alennusmyynneistä saa vaatteita halvalla. Jos merkkivaatteessa on 70 prosentin alennus, en pysty olemaan ostamatta – tarvitsin sitä tai en."

"Useasti näen kaupassa vaatteen, joka on yksinkertaisesti pakko ostaa, koska se on niin jumalallisen hieno tai tyylikäs vaatekappale. Kotona yleensä ostohuuman laannuttua tajuan, ettei vaate sovi minkään muun omistamani vaatteen kanssa yhteen, joten juuri ostettu vaate jää vain lojumaan kaappiini."

"Ostan liikaa vaatteita, koska olen töissä vaatekaupassa, enkä voi vastustaa uutuuksia, joita näen päivittäin. Myös työ vaatii ostamaan uusia vaatteita, koska pitää edustaa oman liikkeen merkkiä."

Kyselyyn vastasi 388 AVAlaista.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat