Mainos

Suomalaiset ovat hyviä velanmaksajia, mutta velkaantuneisuus on silti huipussaan – "Jos asioita pakenee, velkojat jahtaavat kahta kauheammin"

7:35

Ylivelkaantuminen aiheutuu useimmin työttömyyden tai sairastumisen kaltaisesta odottamattomasta elämäntilanteesta.

Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi korosti MTV3:n Huomenta Suomen sohvilla hyvän ja huonon velan välistä eroa.

– Suurin osa veloista hoidetaan oikein hyvin. Suomalaiset ovat hyviä velanmaksajia, erityisesti mitä tulee asuntoluottoihin. Ylivelkaantuneisuus tulee useimmiten pikavipeistä ja kulutusluotoista, joita otetaan varmaan tietyissä hätätilanteissa.

Kaupin mukaan suomalaisten kotitalouksien velkaantuneisuus on nyt kaikkien aikojen huipussaan. Kolmella viidestä kotitaloudesta on jonkinlaista velkaa.

Maksuhäiriömerkintöjen määrä on kasvanut Suomessa yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien. Kaupin mielestä nuorten oman talouden kohentamiseksi tulisi tehdä nykyistä enemmän toimenpiteitä.

– Kaikilla kouluasteilla pitäisi tuoda esiin oman taloudenhallinnan tärkeyttä.

Laulaja Janne Tulkki paini taannoin velkaongelmien kanssa, mutta on saanut tilanteen korjattua. Hän kertoi Huomenta Suomessa välttäneensä ahdingon puhumalla.

– Vastaavassa tilanteessa oleville ihmisille yhteydenotto on äärimmäisen tärkeää, koska silloin luottamus ja yhteistyö pelaa. Jos asioita pakenee, velkojat jahtaavat kahta kauheammin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.