Mainos

Britti parjasi – suomalaiset nousivat takajaloilleen: Meidän terveydenhuoltomme on hyvää!

MTV:n lukijat tyrmäävät brittilehti Guardianin arvostelun suomalaisesta terveydenhuollosta.

Suomessa asuva brittiläinen professori Ed Dutton kirjoitti lehdessä suomalaisen terveydenhuollon pettäneen hänen perheensä. Duttonin mukaan Suomen terveydenhuolto on ollut jo vuosikymmenet huonossa jamassa ja tila vain pahenee. Esimerkkinä hän mainitsee toivottoman jonotuksen täpötäydessä terveyskeskuksessa.

MTV Uutisten Facebook-sivuilla käydyssä keskustelussa moni lukijoista tyrmäsi Duttonin kommentit kehnosta terveydenhuollosta.

”Ihmisten uusavuttomuus on syynä siihen, että valitetaan päivystyksen pitkistä jonoista. Jos oikeasti tarvitsee hoitoa, niin sitä Suomessa saa ja hyvää saakin. Jos taas menet nenä vuotaen päivystykseen ilman että olet edes ottanut särkylääkettä ("kun et lääkkeitä turhaan syö") ja närkästyt sitä, että joudut odottamaan, niin tämä on todellakin aivan omaa tyhmyyttä. Juuri tuollainen toiminta jarruttaa sitä päivystystoimintaa niiden kohdalla, jotka sitä oikeasti tarvitsevat.”

”Suomalainen terveydenhoito on hyvää, sitä saadaan mitä verorahoilla kerätään. Aina kuitenkin riittä valittajia ja ruikuttajia. Eiköhän suomalainen terveydenhoito "hakkaa" mennen tullen englannin palvelut.”

”No prosenttiyksikön ero britteihin on turha kauhistelun aihe. Isävainaan syöpiä, siis monikossa, hoidettiin näin maallikon mielestä hyvin loppuun asti. Äidin vaikea ohitusleikkaus hoidettiin ok. Itselleni tehdyt pallolaajennukset hoidettiin asianmukaisesti ja kiireellisyysjärjestyksen mukaan eli ekat infarktin yhteydessä, kolmaskin ihan ajallaan. Muutkin operaatiot tehty/hoidettu ajallaan. Tietysti hoitoon pääsy osin riippuu potilaan asuinpaikasta. Oikeastaan ihme, että näillä resursseilla hoito ylipäätänsä on tälläkin tasolla.”

”Suomen terveydenhuolto on kylläkin aivan huippua, minulla on vain hienoja positiivisia kokemuksia siitä! Kukkia ja kehuja sinne, olen moninkertaisesti kiitollinen asiakas!”

"Pahimmillaan kuraa, parhaimmillaan hyvää"

Osa MTV:n lukijoista muistutti, että riippuu paljon paikkakunnasta, millaista hoitoa saa ja kuinka nopeasti.

”Suomessa on alueita joissa hoitoon pääsy on helppoa mutta myös niitä alueita joista helppous on kaukana.”

”Pahimmillaan kuraa, parhaimmillaan hyvää. Laadussa ja ammatillisuudessa isoja eroja, resursseista ja kunnasta riippuen. Pahimmillaan todellakin perseelleen hoidettua. Kurja heille, jotka tällaisen kokemuksen saavat.”

”Olen saanut hyvää ja huonoa mutta huonoon suuntaan meno kiihtyy. Kipulääkitys sairaaloissakin surkealla tolalla jos on vaikeiden kipujen potilas. Ei ymmärretä että ollaan palveluammatissa eikä ylimystöä kun on se 'valkoinen takki' joka teurastamoissakin työntekijöillä on.”

Terveyskeskuspäivystys ”kuin helvetin esikartano”

Moni terveyskeskuskävijä myös yhtyi näkemykseen siitä, että julkinen terveydenhuolto on huolestuttavassa tilassa.

”Terveyskeskuksissa odotellaan tuntikausia omaa vuoroa. Miksi on päästetty terveydenhuolto tällaiseen jamaan. Kyllä yhteiskunnan pitää peruspalvelut tuottaa. Kaikkea ei voi yksityistää tai ostaa palveluja muulta.”

”En tiiä, musta suomessa hoito on vähä niin ja näin.. hyvällä säkällä saa ammattilaisten apua, huonolla säkällä saa jengiä hoitamaan jotka on vaa "töissä täällä". oikeestaan mua jopa vähä pelottaa mennä sairaalaan jos on jotain vakavaa.”

”No jos lääkärille pääsyä joutuu odottamaan kuukauden, niin eihän se toimi. Ja sitten on kielitaidoton ulkomaalainen lekuri, joka ei edes ymmärrä mistä on kyse.”

”Meillä lapsille on hyvä pelottelukeino että uhkaan Oulun yhteispäivystyksellä. Otetaan särkylääkkeet ja saa laittaa korvatipat, kunhan ei joudu sinne. On nimittäin pari kertaa jouduttu siellä käymään ja se on kuin helvetin esikartano. Narkkarit ja hullut huutaa. Verta vessan seinällä. Henkilökunta tekee parhaansa ja joustaa äärimmilleen, mutta järjestelmä ei toimi. Jaksamista henkilökunnalle ja viisautta päättäjille.”


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.