Suomalaiset kunnioittavat edesmenneitä rakkaitaan tatuoinneilla – lue koskettavat tarinat

Helmi tiedusteli lukijoitaan, millaisia tatuointeja he kantavat ihollaan. Monien ihokuvien taakse kätkeytyi koskettava tarina edesmenneestä läheisestä.

Helmi otti selvää, mitä mieltä suomalaiset ovat tatuoinneista ja millaisia tarinoita musteen taakse kätkeytyy. Kävi ilmi, että haaveili tatuoinnin ottamisesta, toiset taas .

Kuitenkin tarinoista kävi ilmi, että monet suomalaiset otattavat tatuoinnin rakkaan poismenon muistoksi. Tatuointi ikuisuuden symbolina oli kunnianosoitus edesmenneelle läheiselle – näin hän ei koskaan unohtuisi.

Isiemme muistoille

– Tatuointeja minulla on useita, mutta ehkä merkityksellisin on niistä viimeisin, syyskuussa 2011 otettu. Kyseessä on käsivarressa oleva tekstitatuointi, jonka otin isäni äkillisen kuoleman jälkeen. "Wishing you were somehow here again", on tatuointini teksti ja kappale Oopperan kummituksessa, jonka päähenkilö Christine laulaa kuolleelle isälleen. Sanat ovat kauniit ja peilaavat omia ajatuksiani. Isäni jäi pois monesta asiasta, olin 20-vuotias isän kuollessa ja voin vain kaivata häntä joka päivä. On surullista ettei hän näe minun menevän naimisiin tai saavan lapsia. Toivoisin vain että hän olisi täällä taas.

– Selkärankaani pitkin on kirjoitettu japanilaisilla kirjaimilla 'Nouse lavalle kanssani', otin sen isäni muistoksi kun täytin 18. Tahdoin tatuoinnin jolla on merkitys, en kadu sitä ja se on kaunis. Sain mitä tahdoin ja aion hankkia vielä lisää tatuointeja.

– Otin tatuoinnin isoisäni muistolle. Hän taisteli sodassa pioneerina, eikä elämä ollut oikein ikinä hänen kohdallaan helppoa. Tatuointini on kunnianosoitus ja muisto hänestä. Aion ottaa kaikista läheisistäni muistotatuoinnit ja kohta olen menossa ottamaan koko käsivarren peittävän kuvan. Minulle tatuoinnit ovat vähän kuin meikkaamista tai korujen käyttöä ja minusta on äärettömän epäkohteliasta haukkua tatuointien ottajia, sama kuin minä kulkisin ympäriinsä huutelemassa että jonkun meikit, korut ja kampaus ovat järkyttävän rumia.

– Tatuointini on otettu vaarini muistolle joka menehtyi auto-onnettomuudessa. Se kertoo siitä, kuinka vaari oli yksi elämäni suurimmista sankareista eikä hänen muistonsa tai opetuksensa ikinä katoa.

Enkeleitä

– Minulla on kaksi tatuointia. Yläselässä on risti jonka keskellä punainen sydän ja ristin takaa nousevat isot enkelin siivet. Tatuointi kertoo, että kaikki kuolleet rakkaani ovat nyt suojelusenkeleitäni. Toinen tatuointini alkaa oikeasta olkapäästä ja päättyy kaulalle. Siinä on 23 eri kokoista tähteä; kolme pientä punaista merkitsee lapsiani, viisi pientä mustaa ovat kuolleita rakkaita ihmisiä, isommat kirkkaat tähdet ovat lapsuudesta tähän päivään asti olevia ystäviäni ja pienemmät kirkkaat avioeroni jälkeen elämääni tulleita ystäviä. Luku 23 viittaa siihen, että olen syntynyt kyseisenä päivänä ja viisi erityylistä tähteä, että olen syntynyt kyseisenä kuukautena. Tämä kuvio kertoo, että olkapäälläni on ikuinen tähtisade.

– Minulla on niskassa iso tähti, ääriviivat ja keskeltä musta, välissä siis vaaleaa. Tähti kertoo sen, että isäni ja äitini ovat kuolleet ja he ovat minun tähteni taivaalla, aina.

– Minulla on sydämen kohdalla sydän tatuointi jolla on siivet: tatuointi on ystäväni muistona, joka menehtyi sydänleikkaukseen. Oikeassa kädessäni on siskoni nimi, elinaika ja risti jolla on siivet ja ristin keskellä on sydän; tämä tatuointi on siskoni muistoksi, joka teki itsemurhan.

– Tatuointi on muistutus minulle ajasta, jolloin olin juuri menettänyt läheiseni eikä elämä muutenkaan hymyillyt. Se aika meni kuin sumussa ja siitä on muistona pieni monogrammi vasemmassa peukalossani. Tatuoinnin merkitystä eivät tiedä kuin minä ja hyvä ystäväni, joka piirsi tatuoinnin minulle. Eikä se kyllä muille kuulukaan.

Mutta aina on toivoa, vaikka kuinka elämä koettelisi:

–Minulla oli kaunis enkelikoru joka hajoaa helposti. Piirsin itse suojelusenkelin ja annoin tatuoida sen olkapäähän. Nyt minulla on aina enkeli mukana, eikä se häviä tai hajoa.

– Halusin lootuskukan, koska se on uuden alun tai selviämisen symboli. Minä olen selvinnyt moottoripyöräonnettomuudesta. Tietty haittaava vamma jäi, mutta sitä ei toiset välttämättä aina huomaa.

Mitä muita tarinoita suomalaisten tatuointeihin kätkeytyy? Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja