Mainos

Suomalaiset keräsivät apua Ukrainaan - byrokratia jumitti rekkakuljetuksen

Itä-Ukrainasta paenneiden siviilien tilanteesta huolestuneet suomalaiset ovat lähettäneet pakolaisleirille Länsi-Ukrainaan muun muassa vaatteita.

Apua Ukrainan pakolaisille -hankkeen Hanni Hyvärinen kertoi MTV:n Huomenta Suomessa, että ryhmä on lähettänyt yhden rekkalastillisen. Toisen rekkalastin paperit seikkailevat yhä byrokratiaviidakossa.

– Tullipaperit ovat oikoluvussa Ukrainassa. Siellä tsekataan että kaikki on kunnossa. Sitten Suomen päässä pyydetään tullipapereihin leimat ja allekirjoitukset yhteistyöjärjestöltä, ja lähetetään paperit Ukrainaan. Siellä paikallinen yhteistyökumppani hakee yhdeksältä paikalliselta viranomaiselta todistuksen siitä, että he voivat ottaa vastaan humanitääristä apua, ja sen jälkeen paperit lähetetään ministeriöön Ukrainaan. Jossakin vaiheessa me saamme maahantuloluvan. Ilman lupaa meidän ei kannata lähteä matkaan, sillä reissusta voi tulla kallis.

Apurekoissa on lähinnä vaatteita.

– Ihmiset lähtivät kesällä pakoon kodeistaan Itä-Ukrainassa. He luulivat lähtevänsä vain pariksi viikoksi, ja ajattelivat kriisin laantuvan pian. Sitten tuli syksy, tuli talvi, eivätkä he edelleenkään voineet lähteä kotiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.