Operaatio Timo jumissa Ukrainan ja Puolan rajalla – kyydissä yli 30 000 leipää ja generaattori

MTV Uutisten tietojen mukaan Ukrainaan avustusta viemässä ollut Operaatio Timo on juuttunut Ukrainan ja Puolan raja-asemalle, lähellä Ukrainan läntistä Rava-Rus’kan kaupunkia.

Operaation perustajan Timo Kangastien mukaan heillä on kyydissään muun muassa leipää ja generaattori.

– Kyydissämme on 32 000 leipää ja 740 kilowatin generaattori. Niitä ei nyt saada toimitettua Ukrainaan, sillä emme pääse tullista läpi, Kangastie kertoo MTV Uutisille. 

Kangastie kertoo, että kuljetukselle olisi pitänyt tehdä tullausilmoitus etukäteen, eikä se siksi pääse Ukrainan puolelle. Puolan tullissa avustusryhmä yritti tehdä ilmoituksen tullin verkkosivuilla, mutta palvelu ei ollut toiminnassa. 

– Tilanne on se, että olemme olleet täällä jumissa nyt viisi-kuusi tuntia. Itse olen johtoautossa Ukrainan tullissa ja muut, eli leipäkuljetus, generaattori ja bussi, ovat Puolan tullissa. Huomenaamulla olisi pitänyt kuljettaa bussilastillinen sotaa pakenevia ukrainalaisia Suomeen, Kangastie kertoo iltakymmenen aikaan.

Kangastie sanoo, että he ovat olleet yhteydessä tilanteestaan Suomen ulkoministeriöön.

Ulkoministeriö vahvistaa tilanteen MTV Uutisille. Sen enempää ministeriö ei kuitenkaan kommentoi asiaa.

Kangastie toivoo pikaista apua Suomesta. 

– Jos joku huolitsija pystyisi auttamaan meitä tässä tilanteessa.

Kyseinen avustuskuljetus on Operaatio Timon 27. kuljetus. Kangastie on päivittänyt avustuskuljetuksen tilanteesta myös operaation Facebook-tilille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja