Suomalaiset hankkivat nyt sähkön säästöön tähtääviä tuotteita: Erään tuotteen myynti kasvanut 1977 prosenttia!

Moni määräaikaisen sähkösopimuksen ottanut on nyt havahtunut siihen, että kallis päätös tuli tehtyä - miksei määräaikaista sopimusta voi vaihtaa? 4:57
Moni määräaikaisen sähkösopimuksen ottanut on nyt havahtunut siihen, että kallis päätös tuli tehtyä – miksei määräaikaista sopimusta voi vaihtaa?

Sähkön kulutus laski Suomessa tammikuussa lämpötilakorjattuna viisi prosenttia edellisvuoden tammikuuhun nähden. 

Kukkaroita kurittanut sähkön hinta on saanut suomalaiset etsimään sähkön kulutusta hillitseviä tuotteita, ilmenee maksupalveluyhtiö Klarnan kokoamasta datasta.

Huiminta nousua on nähty energiankulutusmittareissa, joiden myynti kasvoi tammikuussa viime vuoden tammikuuhun verrattuna 1977 prosenttia. Myös älypistorasioiden ja termostaattien myynti on noussut 1067 prosenttia.

– Sähköä säästävien tuotteiden myynnin huima kasvu kertoo osaltaan siitä, että suomalaiset ovat valmiita investoimaan yhteisiin talkoisiin sähkönkulutuksen vähentämiseksi, Klarnan maajohtaja Jacob Segercrantz sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tunnistinvalaisimien myynti on noussut 224 prosenttia ja valaisinten etäohjainten puolestaan 171 prosenttia. Säästöä on haettu myös ikkunatiivisteistä, joiden myynti on kasvanut 121 prosenttia ja vettä säästävistä suihkupäistä, joita on myyty 94 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Lämpöä suomalaiset ovat hakeneet erityisesti kuumailmatuulettimista, joiden myyntiluvut ovat kasvaneet 1387 prosenttia. Polttopuiden myynti on kasvanut maltillisemmin 18 prosentilla ja eristeiden 32 prosentilla.

Kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan energiapiheys on vaikuttanut sähkönkulutukseen. Kulutus laski tammikuussa lämpötilakorjattuna viisi prosenttia edellisvuoden tammikuuhun nähden. Vuonna 2022 kulutus laski puolestaan kuusi prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat