Mainos

Suomalaiset eivät vähästä säikähdä: Matkat Turkkiin menevät kaupaksi

Matkatoimistot ovat saaneet vain muutamia kyselyjä Turkin mielenosoituksiin liittyen. Suomen suurimmat matkatoimistot Finnmatkat ja Aurinkomatkat eivät ole havainneet suomalaisturistien keskuudessa erityistä huolestuneisuutta.

– On tullut vain muutamia kyselyjä, että onko turistikohteissa mielenosoituksia. Näihin on vastattu, ettei ole, kertoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi. – Kerromme asiakkaille toki realistisesti, jos mielenosoituksia tulee.

Aurinkomatkat näkeekin Turkin tämänhetkisen tilanteen samankaltaisena kuin Kreikan viime kesänä. Ateenan ja Thessalonikin ympäristössä oli tuolloin laajoja mielenosoituksia. Meretniemen mukaan lomasaarilla tai matkojen myynnissä levottomuudet eivät näkyneet.

Myös Finnmatkat on ottanut vastaan joitakin kyselyjä, joissa asiakas haluaa varmistaa, että matka järjestetään normaalisti. Viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattila muistuttaa, että suurimmat mielenosoitukset ovat olleet Istanbulissa ja pääkaupungissa Ankarassa.

– Rauhanomaisia kokoontumisia on ollut muissakin kaupungeissa, mutta rantakohteissa ei ole ollut vilkkaita mielenosoituksia.

Aurinkomatkojen kesälomakohteista jo vuosien ajan on ollut suosituin Kreikka ja toisena tulee Turkki. Tänäkään kesänä muutosta ei ole tapahtunut.– Turkin-matkojen määrä tänä kesänä on hieman suurempi kuin viime kesänä. Kaikki matkat tuntuvat menevän kaupaksi, Meretniemi sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Finnmatkat, jonka matkoja myydään samaan tapaan kuin ennenkin.

– Äkkilähtöjen myyntiin vaikuttaa usein kotimaan sää, kertoo Mattila. – Tilanne ei ole tällä hetkellä epänormaali.

Turkin protestit alkoivat viime kuun lopussa poliisin puututtua kovaotteisesti rauhalliseen mielenosoitukseen, jossa vastustettiin Istanbulin Taksimin aukion lähellä sijaitsevan puiston tuhoamista. Protestit muuttuivat poliisin väliintulon jälkeen laajoiksi, hallituksen vastaisiksi mielenosoituksiksi eri puolilla Turkkia.

Joissakin lomakohteissa, kuten Alanyassa, on nähty rauhanomaisia mielenosoituksia.

Matkatoimistot seuraavat ulkoministeriön matkustustiedotteita ja ohjeistavat asiakkaita, jos aihetta ilmenee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.