Suomalaisen olympiaurheilijan menestysura uhkaa loppua – syynä rahapula

Ratsastaja Katja Karjalainen on voittanut arvomitaleita niin MM-, EM- kuin PM-tasollakin ja tähyää nyt ratsunsa Rosien kanssa Lontoon paralympialaisten palkintosijoille. Lahjakas, kunnianhimoinen ja ahkera urheilija on kovien koettelemusten jälkeen onnistunut nousemaan huipulle lajissaan. Lontoo uhkaa kuitenkin jäädä ratsukon viimeiseksi matkaksi.

Huippu-urheilija, MM-mitalisti ja olympiatoivo. Edes vakava sairaus, liikuntakyvyn ja näön menetys sekä suosikkihevosen kuolema eivät ole saaneet pysäytettyä ratsastaja Katja Karjalaisen menestystarinaa. Karjalainen voi nyt silti joutua jättämään uransa ja rakkaan lajinsa tylystä syystä: rahasta.

– Tammikuun puolen välin jälkeen en ole saanut töitä, Karjalainen kertoo.

Hänen kaltaisensa ammattiurheilija tarvitsee palkkatyötä kustantaakseen kilpailemisensa, vaikka olisikin valmistauduttava olympialaisareenalle.

Arvokas laji

Hevosen pito, karsinoiden vuokrat ja valmennukset ovat kalliita. Erityisen kovia koitoksia kukkarolle ovat kisamatkat. Karjalainen tarvitsee mukaansa myös valmentajan, hevosenhoitajan ja avustajansa Tanja Takkulan.

– Viime vuoden kisamatkat Suomesta Eurooppaan söivät kaikki säästöt, lainarahat ja kaiken, mitä oli, hän huokaa. Karjalainen on joutunut ilmoittamaan Suomen Ratsastajainliitolle, että pystyy osallistumaan vain yhteen kisaan ulkomailla tänä keväänä.

Karjalaisen ja Rosien ura saattaa tyssätä Lontoon kisoihin, vaikka he kuinka menestyisivät. Jos sponsoria, joka olisi valmis esimerkiksi ostamaan hevosen nimen, ei löydy, ei kilpailemiseen ole enää välttämättä varaa.

– Silloin, jos olisin itse töissä, olisin oma sponsorini.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat Suomen Ratsastajainliitto/ Julia Rau

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja