Suomalaisbloggarin koskettava päivitys muistuttaa, ettei kesäloma ole kaikille lapsille pelkkää iloa: "Kello on kolme yöllä, kun äiti hoipertelee kotiin"

16:48

Bloggaaja Brita Boströmin teksti vähävaraisen lapsen kesälomasta muistuttaa, etteivät kaikki pääse matkoille, leireille tai viettämään aikaa ystävien kanssa.

Mitä köyhä lapsi tekee kesälomalla? Aihetta pohditaan videolla.

Kuuden lapsen äidin, bloggaaja Brita Boströmin teksti vähävaraisen lapsen kesälomasta kiertää jälleen Facebookissa. Vuodelta 2017 oleva teksti muistuttaa, ettei kesä ole kaikille pelkkää ihanuutta ja lomamatkoja.

"Kuuluu iloinen naurunremakka, ja äidin nousuhumalainen ääni..."

– Äiti lähti kolme tuntia sitten kauppaan. Oli tapellut ensin isän kanssa. Jääkaapissa on lihaliemikuutiopaketti, margariinia ja valo. Keittiön ikkunasta ei vieläkään näy äidin näköistä hahmoa. Tyttö muistaa lähikapakan numeron ulkoa. Baarityöläinen huutaa äidin nimeä. Kuuluu iloinen naurunremakka, ja äidin nousuhumalainen ääni. "Tuutko kulta hakee nää kassit täältä, äiti nyt rentoutuu", Brita kirjoittaa.

– Kesäloma tuntuu pitkältä. Kaverit on reissussa. Lintsi olis ollut kiva. Viime kerrasta on kolme vuotta. Koulussa joutuu taas kirjoittamaan, "mitä teit kesälomalla". Kello on kolme yöllä, kun äiti hoipertelee kotiin. Sammuu eteisen lattialle. Tyttö on tyytyväinen, että haki ruokakassit, on ainakin aamulla maitoa. Tämä on eräs ote oikeasta elämästä.

Hän muistuttaa, etteivät perheen tulot aina riitä edes ruokaan. Vanhemmat saattavat velkaantua, jotta lapsi saisi edes jonkinlaisen kesäkokemuksen. Kaikki eivät pääse matkoille, leireille tai viettämään aikaa ystävien kanssa.

– Vähävaraisuus hävettää. "Ikinä en sossun luukulle edes säälistä mene", sanoo tuttava. Silmiä kirvelee. Tekee mieli huutaa, että painu vittuun. Ihminen nöyrtyy ja pyytää apua, kun on pakko. "Sun verorahoilla", kuten saa kuulla huudettavan, maksetaan monen lapsen kesäleiri. Kun äidillä on mieli rikki.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Anna kesämuisto, mistä kirjoittaa koulussa"

Brita toivoisi, että ihmiset rohkaistuisivat auttamana.

– Tiedätkö sä jonkun perheen, jolla on talous tiukalla? Muksut himoitsee päästä Linnanmäelle? Haluutko olla arjen enkeli? Lahjoita ranneke. Tai jos yksinhuoltaja, vie vaikka ipana Lintsille, hän kannustaa.

– Anna sille skidille kesämuisto, mistä kirjoittaa koulussa äikäntunnilla. Vähävaraisuus ei ole häpeä. Eikä ihmeellinen asia. Se on täällä maassa lapsiperheissä vallitseva kivi rinnassa. Tuhansissa kodeissa.

Lähde: Facebook.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja