Mainos

Suomalaisasiantuntija Trumpin ehdokkuudesta: Tuskin kyetään enää estämään

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola uskoo, että Donald Trumpin presidenttiehdokkuus on nyt varma.

Trumpilla on nyt takanaan 1 238 valitsijamiestä, mikä on yksi enemmän kuin ehdokkuuteen vaaditaan.

– Todennäköisesti ei nyt enää kyetä tekemään yhtään mitään, Trump pystyi varmistamaan yllättävän aikaisessa vaiheessa tämän oman ehdokkuutensa, eikä puolueen auta muu kuin koota rivejään. Ei tämä tarkoita sitä, että innostus olisi kovin suurta ainakaan tässä vaiheessa. Puolueen rivit ovat hajalla, ja on paljon republikaaneja, jotka miettivät voisivatko äänestää vaikka Clintonia.

Republikaanipuolueessa on ollut halua estää Trumpin ehdokkuus ja etsiä vielä uusi ehdokas. Virallisesti ehdokas nimetään puoluekokouksessa heinäkuussa. 

Aaltola uskoo, että seuraavaksi Trump keskittyy haastamaan demokraattien ehdokkuutta tavoittelevaa Hillary Clintonia.

– Clintonin vastustaminen yhdistää republikaaneja. Saamme varmasti kuulla Clintonin sähköpostikohusta, jota käytetään republikaanien hajallaan olevien rivien yhdistämiseen.

Trump on sanonut, että Yhdysvaltain pitäisi irtautua kansainvälisisistä ilmastosopimuksista ja keskittyä parantamaan omaa talouttaan.

– Ehdokkaiden puheet kannattaa ottaa tosissaan. En usko isoihin muutokseen vaikka Trump presidentiksi valittaisiin. Tämä kertoo kuitenkin siitä, että presidenttinä Trump siirtäisi Yhdysvaltain politiikan painopistettä, etti se olisi enää globaalien ongelmien ratkaisemisessa. Näillä räväköillä kommenteillaan hän myös kalastelee huomioita ja haluaa profiloitua epätavanomaisena ehdokkaana. Sellaiset ehdokkaat näyttävät olevan nyt vahvoilla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.