Mainos

Suomalais-ruotsalainen taistelija Ukrainassa: Homma epäammattimaista

Ukrainassa taistelleen vapaaehtoisen Carolus Löfroosin mukaan tieto kulkee rintamalla heikosti. Hänen mukaansa tietojen sijalla on huhuja, jotka muuttuvat joka päivä.

Kaksi kuukautta vapaaehtoisena Ukrainassa taistellut Löfroos mukaan taistelu rintamalla ei ole ammattimaista. Lisäksi niin sotilailla kuin vapaaehtoisilla on jatkuva tavarapula, ja erityisesti talvivarusteita ei riitä kaikille. Vapaaehtoiset ovat tuoneet kaikki varusteensa aseita lukuun ottamatta mukanaan kotimaistaan.

Löfroosin kertomuksista käy ilmi, että suuria ongelmia aiheuttaa myös tiedon puute. Erityisesti silloin, kun samalla alueella liikkuu monta eri Ukrainan hallituksen alaisuudessa toimivaa ryhmää.

– Kerran minä ja muutama muu partioimme rannalla, kun näimme kauempana kaksi sotilasta. Tunnistimme heidät rajavartijoiksi, mutta tiesimme, että he luultavasti luulisivat meidän olevan separatisteja. Ehdotin, että huutaisimme heille olevamme samalla puolella. Joukossamme ollut ukrainalainen ehdotti, että juoksisimme pakoon. Minusta se oli huono idea, sillä juuri niin toimisivat separatistit tai Venäjän vakoojat, Löfroos kertoo yhdestä tapauksesta lähellä Mariupolia.

– Ukrainalainen kuitenkin piti päänsä ja juoksimme lopulta pakoon.

Venäläiset ampuvat, ukrainalaiset vastaavat

Löfroos kertoo, että oaspuolet ovat vaihtaneet viikko viikolta enemmän laukauksia Mariupolin lähiympäristössä.

– Minun mielestäni suuri osa taisteluista on tällä hetkellä sitä, että tykistö ampuu venäläisten puolelta ja ukrainalaiset vastaavat.”

– Kerran etsimme Ukrainan armeijan tukikohtaa ja eksyimme pieneen ukrainalaiseen kylään Mariupolin ulkopuolella. He näyttivät mihin meidän pitäisi mennä. Lähdimme ja noin 20 minuuttia myöhemmin Venäjän joukot tulittivat kylää. Siellä oli vain siviilejä. En tiedä oliko tarkoitus ampua meitä, Löfroos kertoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.