Suomalainen Virve kertoi MTV:n uutislähetyksessä, kuinka tsunami riepotteli häntä kilometrejä: "Paiskauduin päin puuta – luulin, että kuolen"

3:49
Näin MTV Uutisten iltauutisissa kerrottiin tragediasta 15 vuotta sitten.

Tänään tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun tuhoisa tsunami iski Etelä- ja Kaakkois-Aasiaan. Tsunami tappoi yli 220 000 ihmistä ja aiheutti valtavaa aineellista tuhoa.

Videon kuvamateriaali saattaa järkyttää herkimpiä katsojia.

Tragediassa menehtyi 179 suomalaista ja useita haavoittui. Määrä on enemmän kuin missään muussa rauhan ajan onnettomuudessa. Suomalaisista suurin osa oli lomailemassa Thaimaan Khao Lakissa.

MTV Uutisten eläkkeelle jäänyt kirjeenvaihtaja Kari Lumikero oli ensimmäinen suomalainen toimittaja, joka saapui tsunamin runtelemaan Thaimaahan joulukuun lopussa 2004. Hän haastatteli tuolloin myös suomalaisia eloonjääneitä.

Tsunamista selvinnyt Asko Kajanoja kuvailee tapahtumia pian luonnononnettomuuden jälkeen. Hän uskoo myös nähneensä kolme menehtynyttä suomalaista.

– Menin kahden huoneiston parvekelasin läpi ja sitten heräsin katolta tajuttomana.

Myös suomalainen Virve oli sairaalassa hoidettavana sen jälkeen, kun oli joutunut tsunamin riepottelemaksi. 

– Se hyökyaalto vei meidät rannalta. Se kuljetti mua kolme kilometriä veden alla ja mä paiskauduin päin puuta. En saanut henkeä ja luulin, että kuolen. Mä sain vain ruhjeita. Pääsin tosi helpolla verrattuna muihin suomalaisiin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja