Suomalainen uuden polven vaatesuunnittelu on kokeilevaa ja mielenkiintoista – katso kuvat

Helsinki Fashion Weekendiin kuuluva High Fashion Day esitteli yleisölle runsain mitoin suomalaista ja kansainvälistä vaatesuunnittelua. Joukosta erottuivat erityisesti nuoren polven suomalaiset suunnittelijat, jotka eivät kaihda erikoisia ratkaisuja suunnittelussaan.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Helsinki Fashion Weekend tarjosi useita eri näytöksiä, joissa suomalainen vaatesuunnittelu pääsi esille. High Fashion Day -nimisessä näytöksessä huomio kiinnittyi erityisesti nuorten suunnittelijoiden asuihin, jotka tarjosivat kokeellisuudessaan paljon katsottavaa.

Tänä vuonna Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vaatesuunnittelun linjalta valmistunut Anna Alanko kohahdutti pastellisävyisillä luomuksillaan, joiden kiintopisteinä toimivat geometriset yksityiskohdat. Asut ovat mielenkiintoinen klassisen ja modernin yhdistelmä.

Saara Lepokorpi on samaisesta koulusta oppinsa ammentanut nuoren polven suunnittelija, joka on niittänyt menestystä myös kansainvälisissä kilpailuissa. Hänen High Fashion Day:ssä esittelemänsä vaatteet olivat melko pelkistettyjä, mutta samalla tavanomaisesta poikkeavat leikkaukset tekivät vaatteista omalaatuisia ja kiinnostavia.

Laitinen-Raasakka-Sirenin esittelemät asut olivat ehkä koko näytöksen näyttävimpiä, ja ne erottuivat edukseen erikoisilla väri- ja materiaaliratkaisuillaan. Nimi Laitinen-Raasakka-Siren kätkee taaksensa suunnittelijatrio Elina Laitisen, Siiri Raasakan ja Tiia Sirénin. Kolmikko on tutustunut Aalto yliopiston vaatesuunnittelulinjalla.

Daniel Palillo tunnetaan ylisuurista collegevaatteista, ja hän jatkoi suurilla linjoilla myös High Fashion Dayn näytöksessä. Suupielet alaspäin kääntänyt smile-hymiö ja rauhanmerkki koristivat Palillon asukokonaisuuksia.

Suunnittelija Sophie Sälekaren riemunkirjavat asukokonaisuudet eivät voineet jäädä huomaamatta. Sälekarin värikäs ja omalaatuinen tyyli on tuonut suunnittelijalle kaksi palkintoa Aalto-yliopiston Näytös 13 -suunnittelukilpailuissa.

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Katso myös Muodin huipulle:

Ava / Emmi Maaranen

Kuvat: Mikko Jylhä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja