Suomalainen tennisvalmentaja epäiltynä hyväksikäytöstä – Tennisliitto käynnistänyt selvityshankkeen seksuaalisesta häirinnästä

Suomen Tennisliitto on käynnistänyt yhteistyössä Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin kanssa selvityshankkeen lajissa esiintyneestä seksuaalisesta häirinnästä.

Hankkeella selvitetään, ovatko nuorten kansainvälisiä kilpailuita pelanneet urheilijat kokeneet häirintää harjoittelussaan tai kilpailumatkoillaan vuosien 2008–18 aikana.

MTV Urheilu uutisoi viime lokakuussa suomalaisen tennisvalmistajan olevan epäiltynä alaikäisen pelaajan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Suomalainen tennispelaaja teki kesällä 2018 tutkintapyynnön poliisille entisestä valmentajastaan.

Tennisliiton mukaan nyt alkavasta selvitystyöstä vastaa käytännössä SUEK. Selvityksen valmistelu on aloitettu marraskuussa yhdessä SUEKin asiantuntijoiden kanssa ja se toteutetaan sähköisenä kyselytutkimuksena tammikuussa 2019.

– Selvityksen avulla haluamme laajemmin selvittää nykytilannetta ja varmistaa, että jokaisella on mahdollisuus kertoa mahdollisista epäkohdista omassa harjoittelu- ja kilpailutoiminnassa tenniksen osalta. Haluamme osaltamme varmistaa turvallisen ympäristön tenniksen parissa, Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kertoo tiedotteessa.


Lue myös:

    Uusimmat