Mainos

Suomalainen mobiilipeli tekee hiukkasfysiikan tutuksi: Puolen tunnin pelaamisella huikeita tuloksia oppimiseen

7:14

Parhaimmillaan pelaamalla oppii uusia asioita huomaamatta.

Huomenta Suomen lähetyksessä vierailleet peliyhtiö Lightneerin Lauri Järvilehto ja Peter Vesterbacka ovat tuoreeltaan julkaistun Big Band Legends -mobiilipelin takana. Peli on syntynyt yhteistyössä pelikehittäjien ja Euroopan hiukkastutkimuskeskus Cernin fyysikoiden kanssa.

Big Band Legends -mobiilipelissä pelaaja oppii ikään kuin vaivihkaa fysiikan perusteita. Lähtötasoa ei vaadita, ja peli sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Mobiilipeliä on testattu kouluissa ympäri maailman muun muassa Suomessa, Slovakiassa ja Singaporessa.

Pelinkehittäjät kehuvat, että jo puolen tunnin pelaamisella oppii hurjasti. Peliä testaamalla kouluissa on havaittu samanlainen trendi: testin alussa oppilaat eivät osaa kertoa, mikä on atomi, mutta pelihetken jälkeen jokainen osaa nimetä ainakin viisi atomia.

Parhaimmillaan mobiilipelaamisella voidaan opettaa mitä tahansa oppiainetta; jopa liikuntaa, mistä oiva osoitus on viime kesän hittipeli Pokémon Go. Ideana on, että pelaamalla tutustutaan perusteisiin. Kun perusteet ovat hallussa, voidaan opetuksessa keskittyä syventävään opetukseen.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.