Suomalainen Katariina on lomalla Nizzassa – ihmiset juoksivat huutaen vastaan

Ihmiset pakenivat paniikissa Nizzassa 0:33

Suomalainen Katariina oli vain muutaman sadan metrin päässä Nizzan tapahtumista. Hän oli kävelemässä asumukselleen, kun huutavia ihmisiä alkoi juosta vastaan.

Nizzassa lomamatkalla oleva suomalainen Katariina kiittää onneaan siitä, että illallinen venähti. Hän oli harkinnut menevänsä ystäviensä kanssa katsomaan ilotulitusta, mutta ei pitkän illallisen vuoksi ehtinyt paikalle.

– Tulituksen loppuvaiheessa olimme noin 400–500 metrin päässä kotoa, kun ihmiset tulivat vastaan juosten ja huutaen, Katariina kertoo aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Katariinan ranskaa osaava ystävä ymmärsi huudon seasta joitain sanoja. Ihmiset huusivat, että Promenadella ammutaan ja kehottivat juoksemaan.

Nizzassa kuorma-auto ajoi väkijoukkoon 0:58

– Mekin lähdimme juoksemaan. Belgialaiset opiskelijapojat päästivät meidät asuntolaansa, avasimme läppärit ja kauheudet alkoivat pikku hiljaa selvitä.

Katariina pääsi asumukseensa tunti sitten.

– Nyt kävelykatu on kiinni ja ulkonaliikkumiskielto voimassa.

Ainakin 80 ihmistä on kuollut, kun kuorma-auto ajoi keskelle väkijoukkoa Nizzassa Ranskan kansallispäivän juhlissa. Ranskan presidentti Francois Hollande on puhunut tapahtuneesta terrori-iskuna.

Lue myös:

    Uusimmat