Mainos

Ruotsalainen Vera, 23, haavoittui kahdesta luodista Pariisin iskuissa: "Näin parhaan ystäväni kuolevan"

23-vuotias ruotsalainen Vera Grass oli Pariisissa opiskelemassa marraskuussa 2015 kaupungissa tehtyjen iskujen aikana. 13. päivän iltana hän oli sopinut illanvietosta ystäviensä kanssa, mutta hauskanpidon sijaan tulossa olikin kauhujen yö, jota Vera ei koskaan unohtaisi.

– Ensimmäiseksi kuulin laukauksia, Vera kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle ensimmäisessä tapahtuneesta antamassaan haastattelussa. 

Vera ystävineen oli sopinut ravintolaillasta tenttikauden keskellä. Tarkoitus oli ottaa rennosti. Ystävät tapasivat Le Petit Cambodge -ravintolassa Pariisin keskustassa yhdeksältä illalla.

"Katseemme kohtasivat ja hän ampui minua kohti"

Samaan aikaan kymmenen terroristia jalkautuu iskuasemiin kolmeen kohteeseen eri puolilla kaupunkia. Yhden iskuryhmän kohteena on Stade de France, jossa Ranskan jalkapallomaajoukkue pelaa. Toinen kohde on Bataclan konserttisali ja kolmas ravintola, jossa Vera parhaillaan istuu.

– Laukaukset kuulostavat kolinalta, ilotulitukselta. painaudun alas. Sitten tulee hiljaista.

– Kohotan pääni ja katson ylös. Näen ikkunan toisella puolella seisovan miehen. Katseemme kohtaavat. Ja sitten hän ampuu minua kohti, Vera Grass kertoo SVT:n haastattelussa. 

Ikkunan toisella puolella seisoneen terroristin ampumat luodit osuvat Veraa kahdesti olkapäähän. Verenvuoro on runsasta, mutta hän on kunnossa ja sai ensihoitoa paikan päällä. 

Paras ystävä kuoli

Mutta kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Veran paras ystävä, niin ikään ruotsalainen opiskelija, kuolee saamiinsa vammoihin ravintolan ulkopuolella.

– Se oli elämäni vaikein kokemus. Halusin, että kaikki olisivat selvinneet hengissä, mutta niin ei käynyt ja sitä oli vaikea hyväksyä, Vera Grass kuvaa.

Eri puolilla Pariisia viime vuoden marraskuussa tehdyissä iskuissa kuoli 130 ihmistä ja yli 300 loukkaantui. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.