Mainos

Suomalainen käännöstoimisto Isis vaihtoi nimeään – maksuliikenteen ongelmat kuormittivat liikaa

Suomalaisen käännöstoimiston Isisin vaihtaneen nimeään. Yrityksen uusi nimi on Pauhu. Liikekumppanit ovat yhdistäneet käännöstoimiston nimen useaan otteeseen saman nimiseen äärijärjestöön.

– Aito Isis on tunnettu luovuuden jumalatar ja hyväntekijä. Valitettavasti myös eräs pahamaineinen järjestö otti käyttöönsä saman nimen. Seuraukset voitte arvata, sanoo nimenvaihdosta yrityksen toimitusjohtaja Linda Ahlblad.

Käännöstoimisto Isis vetosi syksyllä 2014 mediaan, että järjestöä kutsuttaisiin sen itsensä käyttämällä nimellä IS-järjestö (Islamic State) käytöstä poistuneen ISIS-lyhenteen sijaan. Se ei kuitenkaan vakiintunut suomalaiseen käyttöön.

Egyptin jumalattaren mukaan nimensä valinnut käännöstoimisto on joutunut useaan otteeseen selvittämään rahaliikennettään pankeille ja maksunvälityspalveluille.

Pahalta kalskahtava nimi oli hidaste eritoten maksuliikennettä järjestettäessä. 

Entisen Isisin, nykyisen Pauhun toimitusjohtaja Linda Ahlblad sanoo, että eräskin pankki oli kieltäytynyt maksunvälityksestä, koska maksun saajaksi oli merkitty Isis.

Lisäksi amerikkalainen maksunvälityspalvelu PayPal on piinannut suomalaisyritystä jatkuvilla selvityksillä. Osa saatavista varoista on Ahlbladin mukaan edelleen selvitystilassa.

Isis-nimi hankaloittanut muitakin

Käännöstoimisto ei ole ainoa, joka on saanut tuntea nahoissaan huonoksi osoittautuneen nimivalinnan. 

Samaisesta nimestä ovat aiemmin luopuneet muun muassa belgialainen suklaavalmistaja Isis, Oxfordissa toimiva kielikoulu Isis sekä amerikkalainen lääkealan yritys Isis Pharmaceuticals, kertoo Yle.

Myös 65 euron siirto "isi":lle jäi terrorismin rahoittamista torjuvien säädösten takia jumiin Handelsbankenissa, kertoi Yle tammikuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.