Suomalainen huippumalli Angelika Kallio paljastaa todellisuuden 90-luvun muotimaailmasta – terveellisen elämän sijasta biletystä ja nälkäkuureja

Angelika Kallion mukaan myös kauneusihanteet ovat muuttuneet. 

Angelika Kallio, 47, on tehnyt maineikkaan uran huippumallina maailmalla. Hän kertoo MTV Uutisille, että 1990-luvulla ala oli hyvin erilainen kuin nykyään.

– Se ei ollut niin terveellistä kuin nykyään. Biletettiin paljon ja poltettiin tupakkaa. Silloin ajateltiin, että pysyy ikuisesti kauniina, Kallio kertoo Ellen Tracy -vaatemalliston julkistustilaisuudessa, jonka keulakuvana hän on.

Tuolloin Kallion mukaan mallit olivat tähtiä ja kaikki oli ilmaista.

– Ei tarvinnut osata edes englannin kieltä maailmalla, riitti, että olet kaunis. Nykyisin pitää olla koulutus, eikä katsota hyvällä, jos julkaiset Instagramiin biletyskuvia. 

Myös kauneusihanteet olivat erilaisia. Mallien ei tarvitse mahtua ainoastaan yhteen vaatekokoon. Kallion moni kollegoista ei saattanut syödä ollenkaan, jottei lihoisi. 

– Minun ei tarvinnut mennä kuitenkaan koskaan äärimmäisyyksiin syönnin suhteen, sillä olen luonnostaan hoikka. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.