Suolapähkinäpiparit

Joulupiparien leivonta ei voisi olla helpompaa! Sekoita valmiiseen pakaste piparitaikinaan suolapähkinöitä – makea ja suolainen maistuvat ihanalta yhdessä! Perinteinen Piparkakkutaikina on voilla leivottua ja Laktoositon Piparitaikina sopii laktoosittomaan ruokavalioon

Noin 30 kpl

1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa, margariini (500 g) tai 1 pkt Perinteinen Piparkakkutaikinaa, voi (500 g)
3 dl suolapähkinöitä

Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi. Leikkaa 2 dl suolapähkinöitä veitsellä tai monitoimikoneella rouheeksi, jätä loput koristeeksi.

Sekoita rouhe ja taikina käsin tasaisesti ja leivo taikinasta paksu pötkö. Leikkaa se noin 30 osaan ja pyörittele palaset palloiksi. Asettele pallot väljästi leivinpaperille uunipellille, painele hieman matalimmiksi ja laita jokaisen keskelle suolapähkinä.

Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5-8 minuuttia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat