Mainos

Suojateillä ei koulurauhaa – MTV Uutisten video paljastaa räikeät rikkeet

Koulujen alkaminen toi keskiviikkona Helsingin teille tuhansia ekaluokkalaisia ja muita vanhempia oppilaita. Teillä liikkujia oli varoitettu jo useita päiviä, mutta MTV Uutisten seurantapisteillä punaisia valoja ei juuri kunnioitettu.

Kuvasimme Pasilassa Eläintarhan koulun edustalla sekä Käpylässä Käpylän peruskoulun edustalla liikenteen sujuvuutta. Oheiselta videokoosteelta voit katsoa, kuinka yleistä punaisia päin ajaminen oli noin 15 minuutin kuvauksen aikana puolilta päivin.

Käpylän koululla on jo 15 vuoden ajan järjestetty erillinen liikennevalistuskampanja koulujen aloituspäivänä. 8- ja 9-luokkalaiset oppilaat kiertävät lähialueen risteyksiä itse tekemänsä varoituskolmiot kädessään. Videomateriaalimme perusteella edes nämä lisäkyltit eivät estäneet kuljettajia ajamasta punaisia päin.

– Uskon sen, ja toivon vain, että poliisi on liikenteessä ja tv sekä radio myös muistuttavat koulujen alkamisesta. Kun kyse on kaupunkikoulusta, niin vaaratilanteita syntyy. Myös oppilaat juoksevat joskus punaisia päin. Muistutamme kotiin, että opettavat lapsilleen liikennesääntöjä, käyttämään pyöräilyssä kypärää ja toki muistutamme tästä myös koulussa, Käpylän peruskoulun rehtori Sirpa Kopsa kertoo MTV Uutisille.

Rehtorin mukaan ekaluokkalaisten ensimmäinen koulupäivä on muutenkin niin jännittävä, ettei koko päivää pidä käyttää vain liikenteen vaaroista muistuttaessa.

– Aikuisten tehtävä on huolehtia, että koululaisilla on turvallinen koulumatka.

Kopsa on itse huolissaan, että koulun viereisellä Koskelantiellä ajavat eivät huomaa 40 km/h:n rajoitusaluetta.

– Paitsi, että ovat maalattuna katuun, niiden pitäisi näkyä myös ylhäällä.

Kopsan mukaan ensimmäinen koulupäivä Käpylässä oli kaikkiaan aivan mahtava.

– Ykkösluokkalaisten vanhempia näytti olevan puolitoista kertaa enemmän kuin oppilaita. Olivat ottaneet vapaata ja opastamassa lapsiaan ensimmäiseen päivään. Lukuvuoden avajaisjuhlallisuuksissa (kansanedustaja) Pekka Haavisto toivotti koulurauhaa 800 oppilaalle, vanhojen oppilaiden bändi soitti ja kaikki keltanokat saivat lippikset, oli mahtava meininki pihalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.