Sukulaissuhteiden soppa kytkee Migrit Solarnan Venäjälle

– Ei pidä paikkaansa.  

Näin Migrit Solarna Energijan johtaja Grigory Edel kommentoi perjantaina suomalaisviestimien kertomia tietoja kroatialaisyhtiön venäläiskytköksistä. Edelin mukaan niin hänellä kuin yhtiön varajohtaja Maksim Soloshcanskiylla on Kroatian kansalaisuus.  

Vakuutteluista huolimatta Migrit Solarna Energijan yhteydet Venäjälle ovat vahvat.  

Lehtitietojen mukaan Soloshcanskiyn isä on Oleg Soloschanskiy, Edelin isä taas on Konstantin Edel. Heitä kahta yhdistää osakkuus Tektoner Consulting -nimisessä yhtiössä, jonka osakas myös Grigory on. Helsingin Sanomien mukaan yhtiö on rekisteröity Slovakiaan.  

Vanhemman polven Edeliä ja Soloschanskiyta yhdistää myös venäläinen rakennuskonserni Inteco. Soloschanskiy on yhtiön johtaja ja johtoryhmän jäsen. Edel taas on yhtiöstrategian varajohtaja. Yhtiön taloushallinnon varajohtaja ja johtoryhmän jäsen on taas Mihail Zhukov, joka Helsingin Sanomien Kroatian kaupparekisteristä saamien tietojen mukaan on Migrit Energijan ”ainoa perustaja”. Migrit Solarna Energija on Migrit Energijan tytäryhtiö.  

Intecon taas omistaa Forbes-lehden mukaan 95-prosenttisesti miljonääri Mikail Shishanov, joka oli lehden tämän vuoden listauksen mukaan Venäjän 139. rikkain. Shishanov on myös venäläisen Binbankin suuromistaja lähes 80 prosentin osuudellaan.   

Myös Shishanovilla on tiiviitä sukulaissuhteita muihin liikemiehiin: Shishanovin sedät Sait-Salam Gutseriev ja Mihail Gutseriev löytyvät niin ikään Forbesin rikkaimpien listalta. Mihail Gutseriev oli tämän vuoden listauksessa sijalla 38. Hän omistaa Venäjän kymmenenneksi suurimman öljy-yhtiö Rusneftin sekä reilun 20 prosentin osuuden Shishanovin Binbankista.  

Venäläisbisneksessä verellä on väliä.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja