Paltamon Ahvenjärvestä löytyi vainaja – pelastuslaitos epäilee miehen lähteneen karanneen koiran perään ja vajonneen jäihin

Pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät tänä aamuna vainajan Paltamon Ahvenjärvestä.

Pelastuslaitos hälytettiin paikan päälle, kun vanhemman mieshenkilön ilmoitettiin olevan kadoksissa.

Mies ei ilmaantunut yövuoroon työpaikalleen ja huolestunut vaimo pyysi miehen ystäviä etsimään miestä mökiltään, jossa mies oli viettänyt aikaansa.

– Meillä on sellainen olettamus, että miehen koira olisi karannut ja hän olisi lähtenyt koiraansa jäljittämään suksilla liikkuen. Miehen ystävät kertoivat, että koiralla oli tapana karkailla. Koira löytyi mökin pihasta ja ovet olivat auki. Koiran jälkiä löytyi myös rannan tuntumasta, kertoo päivystävä palomestari Jani Huovinen Kainuun pelastuslaitokselta.

Huovinen kertoo että tässä vaiheessa kyseessä on kuitenkin vielä epäilys. 

– Mitään rikokseen viittaavaa tässä ei ole, mutta poliisi päättää siitä sitten. Todennäköisesti vainaja menee oikeuslääketieteelliseen ruumiinavaukseen.

Paikalle hälytettiin neljä pelastuslaitoksen yksikköä ja poliisipartio.

– Meillä oli kolme sukeltajaa ja kaksi pintapelastajaa. Kun sukeltajat pääsivät veteen, vainaja löytyi noin puolessa minuutissa. Mies löytyi aivan heti siitä, mihin epäilimmekin hänen pudonneen. Miehen suksisauva ja pipo löytyivät myös avannosta ja suksien jäljet johtivat sinne avantoon.

Huovisen mukaan Ahvenjärvi on kooltaan pieni järvi, eikä virtaus päässyt kuljettamaan miestä kauemmas avannosta.

Huovinen kuvailee pelastustehtävää haasteelliseksi.

– Jäät olivat heikot ja se vaikeutti tehtävää. Pintapelastajat tippuivat välillä kun jää petti. Hydrokopterilla päästiin lopulta avannon läheisyyteen. Putoamispaikka oli noin 70 metriä rannasta. 

Poliisi kertoo tiedotteessaan tutkivansa asiaa normaalina kuolemansyyntutkintana.

Kyseessä oli poliisin mukaan 60-vuotias mies.

Juttua päivitetty kello 15.21 poliisin tiedoilla

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja