"Sukellusvene" olikin Lokkiluoto – Merivoimat tutki Mikan havainnon Helsingin edustalla: "Sijainti ja ulkonäkö täsmäävät"

Katso kuvat: Onko tässä sukellusvene? Silminnäkijät todistivat erikoisen näyn Suomenlinnan lieppeillä – toimittaja avaa tapausta 2:37
Katso kuvat: Onko tässä sukellusvene? Silminnäkijät todistivat erikoisen näyn Suomenlinnan lieppeillä – toimittaja avaa tapausta.

Merivoimien mukaan Helsingin edustalla on useita pieniä luotoja, jotka eri sääolosuhteissa voivat hahmottua poikkeaviksi.

Tiistaina puoli yhden aikoihin iltapäivällä työporukkansa kanssa purjehtimassa ollut Mika kuvasi Helsingin edustalla jotain erikoista. 100–200 metrin päässä oleva kohde näytti hänen mielestään vahvasti sukellusveneeltä.

– Kyllähän se ihmetytti ja hämmensi. Se oli aika absurdi tilanne. En ole ikinä nähnyt vastaavaa, Mika kommentoi MTV Uutisille.

MTV Uutiset on nähnyt Karin ottamien kuvien sijainti- ja aikatiedot. Havainto tehtiin kello 12.26 lähellä Vallisaaren ohi kulkevaa laivareittiä.

MTV Uutiset kysyi Merivoimilta havainnosta.

"Sijainti ja ulkonäkö täsmäävät"

Merivoimien viestinnästä kerrotaan, että havainto sai pikaisen vahvistuksen asiantuntijoilta siitä, että kyseessä on Lokkiluoto.

Viestintäpäällikkö Annele Apajakari tarkentaa, että kohteen sijainti ja ulkonäkö varmentavat asian. Merivoimat kumoaa siis epäilykset sukellusveneestä.

– Sijainti ja ulkonäkö täsmäävät Lokkiluotoon.

Myös Mikan valokuvassa näkyvä linjataulu eli merimerkki viittaa Merivoimien mukaan Lokkiluotoon.

Merivoimien viestinnästä muistutetaan, että eri sääolosuhteissa kohteet voivat hahmottua poikkeavina ja etäisyyksiä voi olla haastava arvioida.

Helsingin edustalla on aiemminkin tehty sukellusvenehavaintoja, jotka ovat kuitenkin osoittautuneet tietyksi sukellusveneen näköiseksi luodoksi. Merivoimien mukaan yksi näistä on muun muassa Halliluoto. Kyseinen luoto sijaitsee kuitenkin selvästi enemmän avomerellä, ja on muodoltaan laakeampi.

Edelleen pieni etiäinen

Mika kommentoi MTV Uutisille Merivoimien vahvistuksen jälkeen, että edelleen hänellä on pieni tuntuma siitä, että kyseessä olisi ollut sukellusvene eikä luoto.

Vaikka etäisyyksiä on haastava arvioida, vaikuttaa Lokkiluoto olevan kartassa kauempana kuin purjehdusporukka arveli kuvaustilanteessa.

– Hieman hämmentynyt olin siinä tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat