Mika kuvasi erikoisen näyn Suomenlinnan lähellä – onko tässä sukellusvene? "Absurdi tilanne"

Katso kuvat: Onko tässä sukellusvene? Silminnäkijät todistivat erikoisen näyn Suomenlinnan lieppeillä – toimittaja avaa tapausta 2:37
Katso kuvat: Onko tässä sukellusvene? Silminnäkijät todistivat erikoisen näyn Suomenlinnan lieppeillä – toimittaja avaa tapausta

Mika Kari oli purjeveneilemässä Helsingin edustalla työporukkansa kanssa tiistaina, kun hän kertoo nähneensä veden pinnalla liikkuvan mahdollisen sukellusveneen.

Kello lähenteli puolta yhtä tiistaina päivällä, kun Mika Kari kiinnitti laivan kannella huomionsa noin 100–200 metrin päähän.

– Huomasin, että oho, siinähän on sukellusvene, Kari kertoo.

Pari Karin ystävää, jotka olivat mukana työporukan yksityisristeilyllä s/v Valborg -perinnepurjelaivalla, tulivat ihmettelemään samaa näkyä Karin viereen.

Mahdollinen sukellusvene liikkui silminnäkijöiden mukaan Suomenlinnan lähellä Vallisaaren edustalla. Se oli hetken aikaa pinnalla ja katosi sitten pinnan alle.


Kari ehti ottaa siitä muutaman kuvan.

– Kyllähän se ihmetytti ja hämmensi. Se oli aika absurdi tilanne. En ole ikinä nähnyt vastaavaa, Kari sanoo.

MTV Uutiset on nähnyt Karin ottaman kuvan sijainti- ja aikatiedot. Havainto tehtiin kello 12.26 lähellä Vallisaaren ohi kulkevaa laivareittiä.

Helsingin edustalla on aiemmin tehty sukellusvenehavaintoja, jotka ovat kuitenkin osoittautuneet tietyksi sukellusveneen näköiseksi luodoksi, Halliluodoksi. Kyseinen luoto sijaitsee kuitenkin selvästi enemmän avomerellä, ja on muodoltaan laakeampi.

Puolustusvoimat ei vahvista tai kiellä

Karin vierellä seissyt kaveri Lotta, joka haluaa esiintyä pelkällä etunimellään, vahvistaa havainnon.

– Kyllä se liikkui ihan selvästi, oli näkyvissä joitakin minuutteja ja katosi sitten veden alle.

MTV Uutiset lähetti haltuunsa saamat kuvat illalla Puolustusvoimille katsottavaksi. Puolustusvoimat ei ole toistaiseksi vahvistanut tai kieltänyt sukellusvenehavaintoa.

MTV Uutiset pyysi kommenttia asiaan myös Suomenlahden merivartiostolta. 

– Emme kommentoi asiaa mihinkään suuntaan, merivartiostolta sanottiin.

Suomen armeijalla ei ole sukellusveneitä.

Juttua muokattu keskiviikkona 17.5.: Lisätty linkki Merivoimien johtopäätökseen havainnosta.

Lue myös:

    Uusimmat