Mainos

Sukellusvenemurhaaja Peter Madsen vaihtaa turvallisempaan vankilaan – joutui pahoinpitelyn uhriksi

2:05

Toimittaja Kim Wallin murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Peter Madsen vaihtaa vankilaa Tanskassa. Siirto tehdään hänen omasta toiveestaan. Madsen pahoinpideltiin nykyisessä vankilassaan. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Video: Peter Madsen tuomittiin ruotsalaistoimittajan murhasta elinkautiseen huhtikuussa.

Peter Madsen pahoinpideltiin viime viikon torstaina Storstrømsin vankilassa. Pahoinpitelijä oli 18-vuotias vanki, jonka kerrotaan lyöneen Madsenia kasvoihin.

Lyönti oli niin kova, että Madsen tarvitsi lehtitietojen mukaan hoitoa saamiinsa vammoihin.

Poliisi vahvisti, että vankilassa tapahtui pahoinpitely, mutta ei kertonut uhrin nimeä. Madsenin asianajaja Bettina Hald Engmark kertoi medialle, että uhri oli Madsen. Poliisi ei halunnut tarkemmin kommentoida tapahtumia.

Engmark kertoi kaksi päivää pahoinpitelyn jälkeen, että Madsen oli pyytänyt siirtoa jo ennen pahoipitelyä, mutta pyyntöön ei ollut suostuttu.

Aiotaan siirtää toiseen vankilaan

Nyt Engmark kertoo tanskalaismedialle, että hän on saanut viranomaisilta vahvistuksen Madsenin siirrosta.

Madsen aioitaan siirtää tarkasti valvottuun Herdstedvesterin vankilaan.

Siirron ajankohta ei ole vielä tiedossa. Siirto toteutuu Engmarkin mukaan silloin, kun Herstedsvesterin vankilasta vapautuu vankipaikka.

Madsenin nykyinen vankila Storstrøms sijaitsee Falsterin saarella Etelä-Tanskassa. Vankilaa on mediassa kuvailtu Tanskan ylellisimmäksi. Sellien varustukseen kuuluu muun muassa oma jääkaappi ja 22-tuumainen televisio ja oma WC.

Huomattavasti karumpi vankila

Herstedsvester on lehtitietojen mukaan täysin toisenlainen vankila. Vankilassa on 150 vankia, joista suurin osa kärsii persoonallisuushäiriöistä ja saa psykiatrista hoitoa.

Tuomittujen joukossa on Tanskan pahimpia henkirikoksista ja raiskausmurhista tuomittuja. 95 prosenttia vankilan vangeista on miehiä. Lähes kaikki on tuomittu murhasta, raiskauksesta tai törkeistä pahoimpitelyistä.

Herdstedsvesterin vangeilla ei sallita omaa elektroniikkaa, mutta heidän on mahdollista vuokrata Playstation 2 -pelikonsolia tai cd-soitinta.

Madsen on valittanut tuomiostaan

Yksi vankilassa tuomiotansa suorittavia on Peter Lundin, joka on tuomittu neljän ihmisen, muun muassa äitinsä, murhasta.

Vankilassa suorittaa tuomiotaan myös Elisabeth Wæver, joka murhasi seurustelukumppaninsa koko perheen.

Peter Madsen on valittanut saamastaan elinkautisesta tuomiosta. Asiaa käsitellään toisella oikeusasteella ensi kuussa. Käsittelyyn on varattu toistaiseksi kolme oikeudenkäyntipäivää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja