Leijonat-vahti heitettiin puskista kovaan paikkaan – "Tänään he sanoivat, että on minun vuoroni"

Frans Tuohimaa on tottunut penkkimiehen rooliin SHL-seura Frölundassa, mutta yllättäen suomalaisvahti iskettiin tolppien väliin heti ottelun alusta tulikuumassa välieräkamppailussa Skelleftåta vastaan.

Frans Tuohimaalla oli takanaan vain 30 minuuttia pudotuspelikiekkoa tältä keväältä, kun hän löysi nimensä pelaavasta kokoonpanosta Frölundan toisessa välieräottelussa Skellefteåta vastaan.

Frölundan päävalmentajan Roger Rönnbergin mukaan Tuohimaan peluuttaminen oli suunniteltu juttu, sillä tähtimaalivahti Lasse Johansson välieräavausta ennen urakoinut täyden seitsemän pelin sarjan puolivälierissä.

Tuohimaa tarjosi yllättävän sauman saatuaan Frölundalle mahdollisuuden voittoon, mutta 31 torjuntaa 34 laukauksesta ei riittänyt, sillä jatkoajalle venynyt ottelu kääntyi Skellefteålle maalein 3–2.

– Minusta hän pelasi hemmetin hienon ottelun, Rönnberg ylisti Tuohimaata Expressenille.

Myös kapteeni Max Friberg kehui Tuohimaan panosta tappiosta huolimatta.

– Meillä on täysi luottamus kumpaakin maalivahtiamme kohtaan, mikä on mukava tunne. Hän taisteli hienosti. Kun toinen tarvitsee lepoa, toinen voi astua kehiin ja pärjää loistavasti, Friberg sanaili.

Tuohimaa itse ei häkeltynyt yllätyskutsusta.

– Se on työtäni. Teen töitä ollakseni jatkuvasti valmiina pelaamaan. Tänään he sanoivat, että on minun vuoroni, ja minusta se oli täysin normaalia, on työtäni olla valmiina koko ajan.

– Tänään tuntui siltä kuin olisin pelannut koko viikon. Tämä tuntuu kuin runkosarjalta, Tuohimaa sanoi.

Skellefteå johtaa ottelusarjaa nyt 2–0, ja Johanssonia odotetaan jatkavan jälleen maalin suulla kolmannessa kohtaamisessa. 

– Tiedän, että Lasse pelaa useimmiten. Mutta minä olen koko ajan valmiina, Tuohimaa tuumasi.

SHL:n toisessa välieräsarjassa hurjavireinen Rögle on napannut 2–0-johdon runkosarjan kakkosta Växjötä vastaan. Rögle isännöi tänään kolmatta kohtaamista Suomen aikaa kello 20. Peli on nähtävissä MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat