SUEK: Naisjoukkueen valmentajaan kohdistuvasta tutkinnasta lisätietoa – kyseessä seksuaalinen häirintä, kohteena useita urheilijoita

Pesäpalloseura Ulvilan Pesä-Veikkojen naisten joukkueen valmentajaan liittyvä häirintäepäily siirtyy Urheilun eettisen kurinpitolautakunnan käsittelyyn, kertoo Suomen urheilun eettinen keskus SUEK.

Tapauksesta tekee vakavan eettisen rikkomuksen muun muassa se, että kyseessä on ollut alisteinen suhde. Tekijänä on ollut valmentaja, kohteena on ollut puolisenkymmentä hänen valmentamaansa urheilijaa ja toiminta on jatkunut pitkään, kurinpitovaatimusten esittäjä Juha-Mikko Hämäläinen lausuu SUEKin tiedotteessa.

Tapauksessa on tiedotteen mukaan kyse seksuaalisesta häirinnästä. 

Tutkinta-aineiston mukaan rikkomukset sijoittuvat vuosille 2019–2023. Kyseessä oleva kurinpitovaatimus koskee kuitenkin tapahtumia vain vuodesta 2022 eteenpäin, sillä nykyiset epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskevat kurinpitomääräykset on otettu käyttöön vuonna 2022.

SUEKin tutkinta tapauksessa on siis valmis. Tästä eteenpäin asiaa tutkii Urheilun eettinen kurinpitolautakunta.

Ulvilan Pesä-Veikot tiedotti kesäkuussa, että naisjoukkueen miespuolista valmentajaa epäillään häirintätapauksista. Tuolloin seura ilmoitti, että kyseinen valmentaja on sivussa kaikesta seuran toiminnasta. 

SUEKin mukaan Joensuun Mailan miespelaajaa Joni Rytköstä koskeva tutkinta on edelleen SUEKin harkinnassa. Asiasta on tiedotteen mukaan käynnissä myös poliisin esitutkinta.

Lue myös:

    Uusimmat