Pesäpalloilijan epäillään häirinneen alaikäisiä seksuaalisesti – Urheilun eettinen keskus kuvaa rikkomusta vakavaksi

Joensuun Mailan Joni Rytkösen tapaus siirtyy nyt Urheilun eettisen kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Joensuun Mailaa edustavan pesäpalloilija Joni Rytkösen häirintäepäilyssä on Suomen urheilun eettisen keskuksen (Suek) mukaan kyse vakavasta eettisestä rikkomuksesta. Epäilty häirintätapaus siirtyy nyt Urheilun eettisen kurinpitolautakunnan käsittelyyn. Kurinpitolautakunta on Olympiakomitean nimittämä, ja Pesäpalloliitto on sitoutunut järjestelmään.

Epäilty häirintätapaus paljastui toukokuussa. Tutkinnan mukaan kyse on seksuaalisesta häirinnästä.

– Tekotavan ohella tästä tekee vakavan eettisen rikkomuksen muun muassa se, että kohteena on ollut alaikäisiä henkilöitä ja toiminta on kestänyt noin puolen vuoden ajan, sanoo kurinpitovaatimusten esittäjä Juha-Mikko Hämäläinen Suekin tiedotteessa.

Ilta-Sanomat kertoi toukokuussa, että Superpesiksen tunnettua tähtipelaajaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä. Ilta-Sanomien mukaan pelaajan epäillään lähetelleen kyseenalaisia viestejä alaikäisille tyttöpelaajille. Lehden tietojen mukaan uhreja oli ainakin kaksi ja he olivat 15–16-vuotiaita.

Suekin tietojen mukaan asiasta on käynnissä myös poliisin esitutkinta. Urheilun kurinpitomenettely ja poliisin esitutkinta eivät liity toisiinsa.

Pesäpalloon liittyen eettinen kurinpitolautakunta käsittelee myös Ulvilan Pesä-Veikkojen valmentajaa koskevan epäillyn häirintätapauksen. Siinäkin on kyse seksuaalisesta häirinnästä.

Lue myös:

    Uusimmat