Mainos

Suden salapyynti halutaan kuriin järein konstein

Suden salametsästyksen lopettamiseksi valmistellaan järeitä keinoja. Oikeusministeriön työryhmän ehdotuksen mukaan suurpetojen laiton tappaminen olisi jatkossa törkeä metsästysrikos

Susilaumojen liikkeitä on alettu tarkkailla satelliittivalvonnan avulla. Lisäksi salametsästäjä joutuu maksamaan kaatamastaan eläimestä entistä suurempia korvauksia.

Jatkossa myös televalvontatietojen käyttö voisi olla mahdollista salametsästäjien kiinni saamiseksi.

- Törkeän metsästysrikoksen rangaistusasteikko on kovempi kuin, mitä se nyt on. Ja kun rangaistusasteikko on kovempi, se mahdollistaa näiden tehokkaampien rikoksenselvittämiskeinojen käytön poliisille, kertoo ministeriön neuvotteleva virkamies Sami Niemi.

"Laillinen pyynti ei uhkaa susikantaa"

Luontoliitto vaati eilen koko sudenpyynnin kieltämistä, koska salametsästys uhkaa viedä koko lajin Suomesta.

Maa ja metsätalousministeriön mukaan laillinen kaato ei kuitenkaan pienennä susikantaa.

Maa ja metsätalousministeriö on antanut kaatolupia 22 kappaletta. Jokainen lupa vaatii erityistä riistanhoitopiirin arviointia.

- Riistanhoitopiirit joutuvat jokaisen hakemuksen kohdalla arvioimaan täyttyvätkö nämä poikkeusluvan kriteerit. Se ei tarkoita sitä, että tämän määräyksen jälkeen jokainen 22 sutta ammutaan, vaan se ainoastaan rajoittaa riistanhoitopiirien toiminnan tähän määrään, Niemi toteaa.

Suomen susikanta oli keväällä 2010 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan noin 150 - 160 yksilöä. Susikanta on romahtanut muutaman vuoden aikana noin sadalla yksilöllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.