Stora Enson tulipalon mahdollisesti aiheuttamilta savuhaitoilta kehotetaan varautumaan: sammutustöiden arvellaan kestävän vielä myöhään iltaan

Tältä näyttää Varkauden haketulipaikalla – katso, video jättimäisestä savupatsaasta 0:39
Pelastuslaitoksen mukaan hakekasoja on tulessa jopa 1,5 hehtaarin alueella – video näyttää, minkälainen savupatsas isosta liekkikasasta nousee.

Asiasta kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitos Facebookissa.

Stora Enson Varkauden tehtaalla on palanut aamusta asti suuri hakekasa. Palon leviäminen on saatu estettyä ja se on rajoittunut varsinaisesta tuotantolaitoksesta erillään oleviin energiahaketta sisältäviin kasoihin, kertoo pelastuslaitos. 

Sammutustyöt ovat edelleen käynnissä ja siitä saattaa aiheutua lisääntyvää savuntuottoa, joka ei toistaiseksi ole aiheuttanut vaaraa ulkopuolisille.

Mikäli savua ajautuu asuntoalueelle, pelastuslaitos kehottaa asukkaita poistumaan savun vaikutusalueelta tai suojautumaan sisätiloihin sekä pysäyttämään rakennusten ilmastoinnin.

Paikalla on pelastuslaitoksen mukaan 14 pelastuslaitosten yksikköä Pohjois-Savon pelastuslaitoksen lisäksi Etelä-Savon pelastuslaitokselta. 

 Sammutustyöiden arvellaan jatkuvan myöhäisiltaan saakka. Tulipalosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Pelastuslaitos ei osaa toistaiseksi arvioida palon syttymissyytä.

Stora Enson tulipalon sammutustyöt voivat levittää savua laajalti – mikäli savua ajautuu asuntoalueelle on syytä poistua vaikutusalueelta 0:20
Tältä hakekasan laidalla näyttää – katso video!

Tulessa jätepuuta

Pelastuslaitoksen mukaan tulessa on tehtaan alueella olevia hakekasoja noin 1,5 hehtaarin alueella. Hakekasat ovat noin kymmenen metrin korkuisia.

–  Ne ovat varsin hankalia sammutettavia, palomestari Petteri Lintunen kertoi aiemmin päivällä.

Stora Enson viestinnästä tarkennetaan, että tulipalo on puukentän jätepuukasoilla. Suuret sellunkeittoon menevät hakekasat eivät ole tulessa.

Stora Enson Varkauden tehdas sijaitsee kaupungin keskustassa. Tehtaalla valmistetaan aaltopahvin raaka-ainetta ja sellua. Tehdas työllistää 185 henkilöä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta aamulla kello 9.55.

Uutista täydennetty STT:n tietojen mukaisesti 18.7.2020 kello 20.52.

Lue myös:

    Uusimmat