Mainos

Stora Enso ostaa paperitukkurin Hollannista

Stora Enso ostaa hollantilaisen paperitukkurin vahvistaakseen asemiaan Euroopan tukkumarkkinoilla. Kaupan hinta on noin 30 miljoonaa euroa.

Metsäyhtiö Stora Enso kertoi ostavansa hollantilaisen paperitukkurin Scaldia Papierin amerikkalaiselta kilpailijaltaan International Paperilta. Kauppahinta on noin 30 miljoonaa euroa. Kaupalle tarvitaan viranomaisten hyväksyntä. Stora Enso ostaa hollantilaisyhtiön vahvistaakseen asemiaan voimakkaasti muuttuvilla tukkumarkkinoilla Euroopassa. Sillä haetaan myös synergiahyötyjä.

Hollantilaisyhtiö liitetään osaksi Stora Enson tukkuriliiketoimintaa Papyrysta. Scaldia Papierin palveluksessa on 180 työntekijää ja sen viime vuoden liikevaihto oli 109 miljoonaa euroa. Viime vuonna se myi 55 000 tonnia paperia. Stora Enson täysin omistama Papyrys myy paperia noin 500 000 tonnia vuodessa. Pohjoismaissa se hallitsee markkinoita noin 40 prosentilla. Papyryksen liikevaihto Hollannissa oli noin 35 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on suunnilleen 70 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.