Mainos

Stoltenberg: Italian asema Natossa ei muutu

Italian poliittinen tilanne ei vaikuta maan asemaan Natossa vakuuttaa sotilasliiton pääsihteeri.

Italian pääministerin Matteo Renzin eilinen tappio kansanäänestyksessä ei vaikuta millään tavoin maan asemaan Natossa, sanoo sotilasliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Hän korostaa kansanäänestyksen tuloksen olleen Italian kansan demokraattinen päätös.

Nato aloittaa huomenna Brysselissä kaksipäiväisen ulkoministerikokouksen, jonka pääaihe on sotilasliiton tiivistyvä yhteistyö EU:n kanssa. Asialistalla ovat myös tilanne Ukrainassa ja Afganistanissa.

Suomea kokouksessa edustaa itsenäisyyspäivänä Suomen Nato-suurlähettiläs Piritta Asunmaa ja keskiviikkona ulkoministeri Timo Soini (ps.).

Stoltenbergin mukaan kokouksen merkittävin anti liittyy Varsovan viime kesän huippukokouksessa sovitun Nato-EU-yhteistyön käytännön toimeenpanoon. Tarkoituksena on hyväksyä yli 40 toimenpiteen ohjelma yhteistyöstä muun muassa hybridivaikuttamiseen ja kyberhyökkäyksiin vastaamisessa.

Trumpin linjauksista ei tietoa 

Virallisen asialistan ulkopuolelta Nato-ministereitä mietityttävät Yhdysvaltain tammikuussa virkaansa astuvan presidentin Donald Trumpin mahdolliset turvallisuuspoliittiset linjaukset. Yhdysvaltain väistyvä Nato-lähettiläs Douglas Lute ei suostunut lehdistötilaisuudessa ennustamaan osin vielä hahmottumattoman uuden hallinnon päätöksiä.

Stoltenberg puolestaan vakuutti odottavansa keskusteluja Trumpin kanssa Brysselin Nato-huippukokouksessa ensi vuonna. Kokouksen tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.