Mainos

Stockmannin toimitusjohtaja: Tavaratalot saadaan kannattaviksi ensi vuoden loppuun mennessä

Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen luottaa siihen, että konsernin tavarataloliiketoiminta käännetään kannattavaksi vuoden 2018 loppuun mennessä, vaikka siinä on hänen mukaansa vielä paljon tehtävää.

– Tavaratalot paransivat tulostaan erityisesti (viime) vuoden viimeisen neljänneksen aikana, jolloin liikevoitto oli 14 miljoonaa euroa eli vakaasti positiivinen. Toiminnan kustannukset laskivat merkittävästi tehokkuusohjelman ansiosta ja myyntikate parani, Lauri Veijalainen sanoo konsernin osavuosikatsauksessa.

Stockmann avaa maaliskuussa uuden tavaratalon Espoon Tapiolaan.

Veijalainen näkee kuluttajien ostovoimaan ja käyttäytymiseen liittyvät epävarmuustekijät ensisijaisina riskeinä, jotka voivat vaikuttaa Stockmannin toimintaan tänä vuonna.

Stockmannin viime vuoden oikaistu liikevoitto parani voitolliseksi

Stockmannin oikaistu liiketulos oli vuoden viimeisellä neljänneksellä 36,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 18,5 miljoonaa euroa. Koko viime vuoden oikaistu liiketulos parani 48,7 miljoonalla eurolla takaisin voitolliseksi.

– Parantunut kannattavuutemme on vahvistanut luottamustamme siihen, että olemme oikealla tiellä. Tavaratalojen tarjonta keskittyy nyt muotiin, kauneuteen, ruokaan ja kodin tuotteisiin, Veijalainen toteaa.

Stockmann arvioi konsernin liikevaihdon laskevan tänä vuonna myymäläverkoston ja tuotevalikoiman muutosten takia. Oikaistun liikevoiton odotetaan paranevan viime vuoteen verrattuna.

Heikko toimintaympäristö voi myös vaikuttaa Stockmannin vuokralaisten toimintaan ja tämän myötä pienentää vuokratuloja ja Stockmannin kiinteistöjen vuokrausastetta.

Konsernin hallitus ehdottaa, että viime vuoden tuloksesta ei makseta osinkoa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.