Stefan Lindforsin Matilda-keittiöjakkara

Stefan Lindfors on kuvittanut Lundialle suunnittelemansa Matilda-jakkaran satumaisesti.

Keittiöjakkara on hauska tuote. Se asuu nimensäkin mukaisesti yleensä keittiössä ja niitä on kussakin keittiössä yksi kappale. Siksi se kuuluu yksityisiin hetkiin – niihin tilanteisiin, kun tullaan koulusta kotiin, tai lenkiltä tai saunasta ja muut ovat poissa.

Silloin tehdään voileipä ja nautitaan se korkealla ylhäisessä yksinäisyydessä – keittiöjakkaralla istuen. Usealla meistä on vielä hyvin muistissa millainen keittiöjakkara asui lapsuudenkodin keittiössä.

Stefan Lindfors on kuvittanut Lundialle suunnittelemansa Matilda-jakkaran satumaisesti. Erilaiset eläimet - kalat ja linnut, maustekasvit ja matelijat kertovat tarinaa jakkaran pinnalla. On hauskaa ajatella miten Matilda jää pienen ihmisen mieleen, kun hän katsoo noita kuvia.

Pientä ihmistä, ja välillä isoakin, jakkara tietysti auttaa. Tukevan jakkaran portaat ovat metallia ja pinta muotoon puristettua koivuviilua, jonka pinta on viimeistelty kestävällä melamiinikalvolla. Kuvioidun Matildan rinnalla on myös sävyisät tammi- ja pähkinäviilu sekä lämpimän ystävällinen harmaa huopa.

Matilda menee kauniisti kokoon, eikä kasva, vaan korkeus on kokoon taitettunakin sama, mikä helpottaa sen sijoittamista.

Toimittaja: Hanna Sumari

Kuvauksen jakkara: Lundia

Lue myös:

    Uusimmat