Star Warsin Rogue One -mainoksissa soi suomalaissäveltäjän musiikki: "Lähdettiin sokkona ampumaan"

Suomalaisen Hannu Honkosen musiikkia kuullaan tuoreen Rogue One: A Star Wars Story -mainoksissa.

Mainosmusiikkia tekevän Hannu Honkosen, 34, mukaan pyyntö tehdä Rogue Onen mainoksiin musiikkia tuli hänen brittiläisen kustantajansa Really Slow Motion Musicin kautta. Samasta pestistä kilpaili useampia tekijöitä. 

– Kilpailua se aina on. Tungosta on paljon. Disney otti yhteyttä kustantajaani ja sieltä he valikoivat sitten parhaat säveltäjät, joita ehdottavat. Minä valikoiduin sitten siihen mukaan, Honkonen kertoo MTV.fi:lle.

Honkonen kertoo saaneensa ohjeita sen suhteen millaisia toiveita Disneylla on kappaleiden suhteen. Tämän jälkeen vedoksia lähetettiin edes takaisin.  

– Sain hyvät ohjeet leikkaajalta saatteeksi ja siitä lähdettiin sokkona ampumaan ja toivomaan, että siitä tykättäisiin, Honkonen kertoo.

Säveltäjä koki suurta ylpeyttä kuullessaan oman kappaleensa mainoksessa. Honkonen sävelsi elokuvan mainosfilmeissä kuultavat Save the Dreamin ja Rogue’s March -teokset.

– Ensimmäisen kerran kun kuulin oman biisini spotissa kiinni, niin kyllä siitä aikamoinen fiilis tuli. Video piti katsoa heti perään uudelleen, että sen pystyi uskomaan todeksi. Se on sanoinkuvailematonta.

Honkonen on tehnyt mainosbiisejä Suomen kentällä kymmenisen vuotta. Se on ollut hänelle päätyö noin kahdeksan vuoden ajan. Viimeiset pari vuotta hän on tehnyt enemmän töitä kansainvälisiin elokuvamainoksiin.

– Ihan hyväpalkkaista työtä tämä on. Toki siinä tehdään omalla riskillä. Pitää olla valmis siihen, ettei välttämättä tule yhtään mitään ja biisit eivät kelpaa. Siihen on pakko lähteä vaan rohkeasti kokeilemaan, jos haluaa oikeasti sen leivän sillä tuoda, niin se vaatii kovaa duunia. Täytyy vain yrittää tehdä parasta ja kehittää itseään. Työtunteja ei tällä alalla tunneta. 

Rogue Onen mainosten versioita lähdettiin Honkosen mukaan tekemään viime keväästä asti. 

– Siihen palattiin aina tasaisin väliajoin. Oli päiviä, jolloin piti tehdä Rogue Oneen muutoksia ja samalla tehdä muitakin biisejä samana päivänä. 

Myös edellisessä Star Wars -elokuvassa oli mukana suomalaista väriä, sillä suomalainen Joonas Suotamo esitti elokuvassa Chewbacca-hahmoa ja Sara Forsberg teki elokuvaan muukalaiskielen. 

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Nyt.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat