Suomen MM-finaalissa kaatanut ja Stanley Cupin voittanut NHL:n maalivahtisuuruus lopettaa uransa – viimeinen sopimus poikkeuksellinen

NHL-jääkiekkoliigan Carolina Hurricanesin kaikkien aikojen maalivahtiykkönen Cam Ward, 35, on tehnyt seuran kanssa yhden päivän mittaisen sopimuksen, ja diilin myötä hän lopettaa pitkän NHL-uransa Hurricanes-pelaajana. Seura kertoi asiasta keskiviikkona.

Hurricanes varasi Wardin vuoden 2002 NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella. Debyyttinsä hän teki syksyllä 2005 ja torjui avauskaudellaan Carolinan NHL-mestariksi. Ward pelasi seurassa 13 kauden aikana kaikkiaan 668 runkosarjapelissä. Ottelumäärä, voitot (318), voittoprosentti (55,7), nollapelit (27) ja torjunnat (17  261) ovat seuraennätyksiä.

Ward oli Kanadan maalinsuulla, kun joukkue voitti maailmanmestaruuden Venäjän MM-kisoissa vuonna 2007. Suomi hävisi loppuottelun tuolloin maalein 2-4.

Viime kesänä Ward siirtyi Chicago Blackhawksiin ja pelasi viimeiseksi jääneellä kaudellaan 33 ottelua. Nyt NHL-mestaruuden 2006 tuonut ura päättyy, ja erityistä kunniaa osoittavasti Carolinan pelaajana.

–  Oli kunnia ja etuoikeus pitää Hurricanes-pelipaitaa 13 vuoden ajan, myös maailmanmestaruuden urallaan voittanut kanadalainen Ward tiivisti.


Lue myös:

    Uusimmat