Mainos

SS: Poliisi seuraa, rantautuiko Euroopassa yleistynyt murtotrendi Suomeen

Koruliikemurrot ja murrot asuntoihin ovat yleistyneet monissa muissa Euroopan maissa. Savon Sanomien mukaan Suomen poliisi seuraa, yleistyykö vastaava trendi Suomessa.

Lehden mukaan tänä vuonna on tehty lähes kymmenen ammattimaisesti toteutettua murtovarkautta kello- ja koruliikkeisiin ja tekijöinä on epäilty olevan ulkomaalaisia ammattivarkaita. Saaliiden arvot ovat olleet satojatuhansia euroja.

– Samanlaisia tekoja on ollut myös Keski-Euroopan maissa. Suomessa seuraamme nyt, onko riskinä, että tällaiset iskut yleistyvät meillä lisää, rikosylikomisario Arto Tuomela Keskusrikospoliisista rikostiedustelu- ja analyysikeskuksesta sanoo lehdelle.

KRP tekee yhteistyötä Euroopan poliisiviraston Europolin kanssa jakaen tietoja ja havaintoja.

Suomessa omaisuusrikoksista suurin osa on kuitenkin suomalaisten tekemiä. Omaisuusarvoltaan merkittäviä rikoksia tehtailevat etenkin itäeurooppalaiset ammattirikolliset.

– Tänä vuonna poliisin tietoon tulleista törkeistä varkauksista 27 prosentissa tekijöiksi epäillään ulkomaista liikkuvaa rikollisuutta.

Savon Sanomien mukaan luku on suuntaa antava, sillä useiden omaisuusrikoksien tekijöistä ei ole epäiltyjä tiedossa ollenkaan.

29:14


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.