Mainos

Sri Lankan iskut: Todistaako tämä kuva epäonnistuneen itsemurhaiskun?

1:57
Sri Lankan terrori-iskujen pääepäilty kuoli iskussa.

Britanniassa opiskellut Abdul Lathief Jameel Mohamed räjäytti itsensä majatalossa, jossa hän asui.

Sky Newsin mukaan Britanniassa opiskellut Abdul Lathief Jameel Mohamed mahdollisesti epäonnistui itsemurhaiskussa Sri Lankassa.

Seitsemän itsemurhapommittajaa räjäytti itsensä hotelleihin ja kirkkoihin pääsiäissunnuntaina tehdyissä iskuissa. Mohamedin oli mahdollisesti tarkoitus olla kahdeksas iskun tekijä.

Sky Newsin turvallisuuslähteiden mukaan tämä selviää kuvasta, joka on otettu pääsiäissunnuntaina turvakameralla Colombon kaupungissa sijaitsevassa Taj-luksushotellissa ennen noin 250 ihmisen hengen vieneitä itsemurhaiskuja.

Katso kuva alla tai Sky Newsin Twitter-tilillä.

Kuvassa parrakas Abdul Lathief Jameel Mohamed, 36, on hotellissa selässään reppu, jossa oletetaan olleen räjähteitä. Mohamedilla on mukanaan myös matkalaukku.

Miehellä on päässään lippalakki, kuten kahdella Shangri-La-hotelliin itsemurhaiskun tehneelläkin.

Abdul Lathief Mohamed räjäytti itsensä muutama tunti muiden itsemurhaiskujen jälkeen huonotasoiseksi kuvaillussa Tropical Inn -majatalossa Colombon kaupungin laitamilla.

Turvallisuuslähteiden mukaan jotain meni pieleen räjähteiden laukaisussa viiden tähden hotellissa, joten Mohamed poistui paikalta turhautuneena.

Yhden lähteen mukaan mies vaihtoi raidallisen t-paitansa valkoiseen ja otti pian itsemurhaiskuaallon jälkeen riksakyydin Dehiwalan kaupunginosassa sijaitsevaan majataloon.

Majatalon johtaja Sumith Vijelalin mukaan riksakuski on joutunut viranomaisten kuulusteltavaksi. Epäilty itsemurhapommittaja Mohamed pyysi lukollisen huoneen, jonne hän Vijelalin mukaan jätti matkatavaransa ja lähti paikalta.

Lähteiden mukaan Mohamed kävi paikallisessa moskeijassa. Hän palasi moskeijasta majataloon paikallista aikaa puoli kahden maissa ja pian tämän jälkeen räjäytti itsensä huoneessaan, johtaja kertoo artikkelissa.

Räjähdyksessä kuoli Mohamedin lisäksi viereisessä huoneessa majoittuneet mies ja nainen.

Abdul Lathief Jameel Mohamed oli Sky Newsin mukaan poliisin tarkkailussa. Hänellä oli kaksi passia ja hän matkusti paljon muun muassa Syyriassa.

Mohamed aloitti ilmailuteknologian opinnot Kingstonin yliopistossa vuonna 2006. Hän matkusti vuotta myöhemmin takaisin Sri Lankaan ja palasi Britanniaan vuonna 2008.

Turvallisuusviranomaisten mukaan Mohamed matkusti seuraavina vuosina paljon Malesian, Singaporen ja Sri Lankan välillä. Hänen yhteyksiään terroristijärjestöihin tutkitaan.

Pääsiäisenä 2019 eri puolilla Sri Lankaa tehtiin pommi-iskuja kirkkoihin ja hotelleihin. Iskuissa kuoli yli 250 ja loukkaantui yli 500 ihmistä.

Viisi pommia räjähti 21. huhtikuuta 2019 lähes samanaikaisesti Colombon kaupungissa ja sen lähettyvillä kahdessa kirkossa ja kolmessa loistohotellissa.

Kuudes pommi räjähti kirkossa maan itäosassa sijaitsevassa Batticaloassa ja myöhemmin räjähti kaksi muuta pommia lähellä Colomboa.

Sri Lankan hallituksen mukaan iskujen takana on paikallinen islamistinen ryhmä Thowheeth Jama'ath. Myöhemmin Isis otti vastuun iskuista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja